Larense Veld

  • Start 2018
  • Oplevering 2021

Larense Veld maakt deel uit van de wijk De Laren en is de eerste gasloze en energieneutrale wijk in Almere. Voor de ontwikkeling van deze wijk is een onderzoek gehouden onder belangstellenden die onder meer zijn bevraagd over hoe duurzaam zij wilden wonen. 75% van deze consumenten gaf aan gasloos te willen wonen. Met de resultaten van deze enquête is een duurzame wijk ontwikkeld. Er zijn inmiddels al woningen voor verschillende doelgroepen gerealiseerd en ook is er een supermarkt en een integraal kindcentrum aanwezig. De woningen in Larense Veld hebben een typische jaren dertig architectuur en worden omringd door veel groen in de vorm van bos en park.

De eerste fase is afgerond en de oplevering van de tweede fase nadert. De verkoop van de derde fase is gestart in juli 2020. Met deze laatste fase wordt de gebiedsontwikkeling Larense Veld met in totaal 158 energieneutrale woningen naar verwachting in november 2021 afgerond en is dit de eerste gasloze en energieneutrale wijk in Almere. De Laren telt straks in totaal 450 nieuwe woningen.

Energieneutraal

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de woningen Tijdens de eerste fase is een onderzoek uitgevoerd onder de geïnteresseerden om hun wensen op dit thema in beeld te brengen. De resultaten van het onderzoek waren aanleiding om alle woningen in Larense Veld aardgasvrij en energieneutraal aan te bieden. Elke woning beschikt standaard over een innovatief verwarmingssysteem. Een lucht-water-warmtepompinstallatie in combinatie met zonnepanelen levert warmte en energie. De energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van de woningen is 0,0.

Nog niet eerder zijn er op deze schaal in Almere aardgasvrije en energieneutrale woningen ontwikkeld in de populaire stijl van de jaren dertig.

De eerste fase van Larense Veld is ontwikkeld in samenwerking met Ballast Nedam Development in de ontwikkelcombinatie V.O.F. De Vijfde Stad. De tweede en derde fase zijn door AM ontwikkeld.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2021