Over AM

Wij zijn een betrokken en gedreven gebiedsontwikkelaar die op basis van conceptuele kracht, innovatie en intensieve samenwerking met belanghebbenden inspirerende leefomgevingen ontwikkelt.

Visie en missie

Wij geloven dat gebiedsontwikkeling draait om mensen. De wereld verandert snel. Maatschappelijke vraagstukken zijn geen abstracte opgaven, maar concrete vragen van mensen. Het is belangrijker dan ooit dat gebiedsontwikkelaars verantwoordelijkheid nemen, lef tonen en kwetsbaar durven zijn. Alleen zo komen we tot effectieve, duurzame en eerlijke oplossingen.

AM wil dé toonaangevende en maatschappelijk gedreven gebiedsontwikkelaar van Nederland zijn. We zetten de toon met eigenzinnige, innovatieve concepten en onconventionele samenwerkingen die het leven van mensen mooier en beter maken.  Wij richten ons daarbij op de impactthema’s ‘Move to climate positivity’, ‘Design for wellbeing’ en ‘Create social impact’.

In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontwikkelen we  bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. Dit doen we vanuit ons centrale kantoor, het AM Huis in Utrecht en gericht op vier business units: AM Noordwest, AM Zuidwest, AM Midden en Commercieel Vastgoed. Deze business units worden ondersteund door het AM Lab waarin onder meer conceptontwikkeling, gebiedseconomie en duurzaamheid een plek hebben. AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

Erkenning

De projecten van AM krijgen ruime erkenning, mede getuige prestigieuze prijzen voor onder meer Kerkelanden, Hilversum (NRW Jaarprijs), Emerald, Amsterdam (Amsterdamse Nieuwbouwprijs, Villa Mokum, Amsterdam (Amsterdamse Nieuwbouwprijs), Newport Nesselande, Rotterdam (Neprom Prijs en Neprom Publieksprijs), het kantoorgebouw Forum, Amsterdam (Mipim Award en FGH Prijs), Regenboog Park, Tilburg (ULI Award), Chassé Park, Breda (Neprom Volhardingsprijs), Huijgensgracht, Vogelweide-Ypenburg en Duindorp, Den Haag (Nieuwe Stad Prijs), Hof der Verademing, Den Haag (WoonAward Haaglanden), Abtstraat, Maastricht (Victor de Stuersprijs), winkelcentrum Overkapel, Utrecht, Centrumplan Etten-Leur, Spuikwartier, Den Haag en Villa Arena, Amsterdam (alle vier gehonoreerd met de NRW Jaarprijs).

AM in retroperspectief

AM is in 2002 ontstaan doordat Amstelland Ontwikkeling haar branchegenoot Multi Development Corporation overnam. Samen vormden ze AM. Het bedrijf ontwikkelde woongebieden, kantoren, winkelcentra en vrijetijdsvoorzieningen in tal van Europese landen. Tot 2006 was AM genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs en was een AMX-fonds. In 2006 werd het bedrijf gesplitst en van de beurs genomen en is AM onderdeel geworden van Koninklijke BAM Groep.

In 2010 fuseerde AM met BAM Vastgoed en sindsdien vormen zij samen de gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM. Daarmee is AM de voortzetting van ontwikkelingsondernemingen zoals Amstelland Vastgoed, Wilma Vastgoed, HBG Vastgoed en BAM Vastgoed. Deze vier ondernemingen zijn sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw alle toonaangevend geweest in de markt van gebieds- en vastgoedontwikkeling. AM heeft hiermee in de loop der jaren meer dan 100.000 gezinnen voorzien van nieuwe woonruimte en in heel Nederland spraakmakende werk-, winkel- en vrijetijdsvoorzieningen ontwikkeld.

Onze mensen zijn de drijvende kracht achter onze inspirerende en toonaangevende gebieden die Nederland mooier maken.

Als maatschappelijk gedreven gebiedsontwikkelaar heeft AM samenwerking  hoog in het vaandel staan. Daarom werkt AM graag samen met uiteenlopende organisaties en bedrijven om de kwaliteit van de leefomgeving in Nederland te verbeteren.

  • Hartstichting

    AM is ambassadeur van de missie van de Hartstichting en maakt Nederland onder meer hartveiliger door reanimatieapparatuur te plaatsen bij nieuwbouw.

  • Jinc

    AM is trotse partner van non-profitorganisatie JINC.

  • Jantje Beton

    AM en Jantje Beton maken Nederland speelvriendelijker

Als ‘ontwikkelaars van impact’ opereert AM vanuit een sterke maatschappelijke gedrevenheid. Als gebieds- en vastgoedontwikkelaar werken elke dag actief aan oplossingen voor actuele, urgente opgaven. Denk hierbij aan onze gezondheid, het klimaat, de energietransitie en sociale cohesie.

Werken bij AM betekent werken aan impact. Voor mens, maatschappij en natuur. Bij AM zijn de zaken goed geregeld, maar we leren ook graag van jou door open te staan voor nieuwe ideeën. We hechten waarde aan een sterke cultuur dat is gefundeerd op vier essenties: Flair & Fun, Daadkracht, Bezieling en Winnaarsmentaliteit.
Naast hard werken organiseren met regelmaat activiteiten, zoals borrels, de jaarlijkse Inspiratie dag en sportactiviteiten. Wil jij impact maken en voel je je aangetrokken tot onze cultuur, bekijk dan snel onze vacatures.