Nieuws

AM en Heijmans geven startsein realisatie laatste fase Gasthuiskwartier in Den Bosch

10 april 2024

De voltooiing van het Gasthuiskwartier in Den Bosch komt in zicht. Gebiedsontwikkelaars AM en Heijmans geven donderdag 11 april het officiële startsein voor de realisatie van de slotfase. Negen stijlvolle en geschakelde appartementengebouwen met in totaal 78 huur- en koopwoningen en 1775 m2 aan commerciële ruimte completeren het kwaliteitsrijke plan in de Bossche binnenstad. Naar verwachting worden de woningen in de  tweede helft van 2026 opgeleverd.

Laatste fase

Het laatste fase (Blok F) omvat een fraai architectonisch samenspel van negen gebouwen, naar een ontwerp van Hilberink Bosch Architecten en Mulleners + Mulleners Architecten. Het aanbod hierin omvat 42 koopappartementen en 36 huurwoningen. Daarnaast wordt 1775 m2 m2 aan commerciële ruimte gerealiseerd in de plint,  een ondergrondse stallingsgarage voor de bewoners en een fietsenstalling voor de gemeente ’s-Hertogenbosch voor ongeveer 1000 fietsen. Alle koopappartementen beschikken over minimaal één privé parkeerplaats in de garage. Van de 42 appartementen zijn er op dit moment 34 verkocht. De prijzen variëren van € 399.000 tot € 1.649.000 v.o.n. en de woningoppervlaktes van 64 m2 tot 197 m2. De 36 huurwoningen met 18 parkeerplaatsen zijn verkocht aan woningcorporatie BrabantWonen.

Stads, duurzaam en rustig wonen voor een breed publiek

Het Gasthuiskwartier is vanaf 2017 getransformeerd van een ziekenhuisterrein naar een inspirerende woon-, winkel- werk- en verblijfsomgeving. Er is een nieuw levendig stuk Bossche binnenstad gecreëerd voor stellen, singles en gezinnen die hier een fijn thuis hebben gevonden en volop genieten van het stadse leven. De wijk is autoluw en in de infrastructuur en de bebouwing van de wijk zijn de zichtlijnen naar het oude centrum met de Sint-Janskathedraal geborgd. Alle woningen en appartementen binnen het Gasthuiskwartier zijn energiezuinig, voorzien van een lucht-water warmtepomp of vergelijkbaar systeem, triple beglazing en deels ook van zonnepanelen. Enkele woningen in het plan zijn daarnaast voorzien van groene daken met sedum, wat warmte- en geluidsisolerend werkt en ook CO2 en fijnstof bindt. In de zomer werkt dit verkoelend en voorkomt hittestress. Verder is een deel van de appartementen in blok F voorzien van zonwering om opwarming te voorkomen.

Officiële handeling

Wethouder Pieter Paul Slikker van de gemeente ’s-Hertogenbosch verricht op donderdag 11 april de officiële handeling tijdens een feestelijke bijeenkomst in het kader van de start bouw.

Meer informatie is te vinden op www.gasthuiskwartier.nl.

Gasthuiskwartier is een ontwikkeling van Ontwikkelcombinatie Gasthuiskwartier, een samenwerking gebiedsontwikkelaars AM en Heijmans. De realisatie is in handen van Bouwcombinatie Gasthuiskwartier, een samenwerking van Heijmans en Pennings.