Excellent wonen, leven op niveau De Zalmhaven, Rotterdam, Zuid-Holland

Indrukwekkend torent De Zalmhaven uit boven de Maas en de stad; luxe en comfort, te midden van groene parken, historie en cultuur. De Zalmhaven is het nieuwste hoofdstuk hoogbouw-boek van de stad Rotterdam. Het is een complex van drie woongebouwen, met een mix aan stedelijke functies. Veel aandacht wordt besteed aan de relatie met de omgeving en de levendigheid op maaiveldniveau.

  • Hoogste woontoren van de Benelux
  • Blikvanger aan de Rotterdamse skyline
  • Centrale ligging in de stad
Info
Type
Programma
Ontwerp

Dam & Partners Architecten, KAAN Architecten

Partners

gemeente Rotterdam, Amvest

Realisatie

2022

Status

Gerealiseerd

Type

Woningen, Appartementen, Kantoren, Horeca

Volume

485

Programma

452 appartementen, 33 woningen, 1.380 m² kantoren, 2.000 m² horeca en voorzieningen, 456 parkeerplaatsen

Aantal woningen
485
Impactthema’s
Bron: Telegraaf

Comfortabel wonen in de Rotterdamse binnenstad

De hoogste woontoren van de Benelux omvat een toren van 215 meter, geflankeerd door twee gebouwen van 70 meter hoog. Daarnaast is er een grote gedeelde daktuin voor bewoners, een parkeergarage en een publiek toegankelijk uitkijkplatform met eersteklas uitzicht over Rotterdam. Het plan versterkt nadrukkelijk de woonfunctie van de Rotterdamse binnenstad.

De Zalmhaven is een mooi voorbeeld van optimaal woon- en leefgenot in een drukke metropool

Levendigheid

Uitgangspunt van het ontwerp is dat de onderste verdiepingen van de verschillende gebouwen levendigheid toevoegen aan het straatbeeld. In de plint vind je de voordeuren van de stadswoningen en de entrees van de appartementen, naast de entrees van kantoren en commerciële voorzieningen.

De terrassen en balkons zijn aan de straat- en parkzijde gerealiseerd. Dit alles versterkt de levendigheid en beleving van het gebied aan de Houtlaan en de Gedempte Zalmhaven. Daarnaast hebben ook alle appartementen een buitenruimte, met prachtig uitzicht over haven en stad.