Cruquiuswerf

Amsterdam Oost is de laatste jaren snel opgeklommen op de ranglijst van aantrekkelijke woongebieden in de stad. Er is veel te doen: winkelen, wonen en werken vloeien samen in een prima mix. AM geeft daar met de herontwikkeling van het Cruquius-gebied een extra impuls aan.

Het Cruquius-gebied verandert snel van een bedrijventerrein naar een levendig stedelijk gebied waar het prettig wonen en werken is. Gelegen aan het water, binnen de ring en op vijf fietsminuten afstand van de Indische Buurt, wordt het steeds meer onderdeel van de stad. AM heeft hier de Chubb-locatie verworven. Een eerste planvisie wordt samen met de omwonenden, de gemeente Amsterdam en andere belanghebbenden verder uitgewerkt – op basis van de I AM YOU-strategie van co-creatie.

De ‘spelregels’ en de ‘spelregelkaart’ van de gemeente Amsterdam worden als uitgangspunt voor het ontwerp en het programma gehanteerd. Deze maken inzichtelijk wat er op het gebied van initiatieven mogelijk is. Ook zijn hierin de belangrijkste ruimtelijke uitgangspunten en ambities opgenomen die de gemeente heeft voor de ontwikkeling van het Cruquiusgebied, als kader voor het vervolg.

Alle nieuwbouw huizen en appartementen hebben uitzicht op de kade en het water rondom. Daarnaast is er ruimte voor cappuccino-cafeetjes, galeries, ateliers en andere stadse zaakjes die het leven leuk maken.  Door de mix van diverse woningen, werkruimtes, voorzieningen en de nabijheid van de stad, wordt Cruquiuswerf straks de place to be!

Ligging op de kaart

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2020