Cruquiuswerf

  • Start 2019
  • Oplevering 2021

Amsterdam Oost is de laatste jaren snel opgeklommen op de ranglijst van aantrekkelijke woongebieden in de stad. Er is veel te doen: winkelen, wonen en werken vloeien samen in een prima mix. AM geeft daar met de herontwikkeling van het Cruquius-gebied een extra impuls aan.

Het Cruquius-gebied verandert snel van een bedrijventerrein naar een levendig stedelijk gebied waar het prettig wonen en werken is. Gelegen aan het water, binnen de ring en op vijf fietsminuten afstand van de Indische Buurt, wordt het steeds meer onderdeel van de stad.  Cruquiuswerf ligt in de elleboog van het schiereiland Cruquiuseiland in het Oostelijk Havengebied. Hier worden 173 koopwoningen en 122 huurwoningen (in opdracht van a.s.r. real estate) gerealiseerd.  Het aanbod omvat urban apartments, townhouses en penthouses en voldoet daarmee aan de woonwensen van een breed publiek. De fraaie ligging van het plan met water rondom, zorgt ervoor dat bijna alle bewoners straks genieten van uitzicht op de kade en het water.

Duurzaamheid in Cruquiuswerf

Alle woningen worden voorzien van goede isolatie en uitgevoerd met een individuele lucht/water warmtepomp. De daken worden voorzien van zonnepanelen. Met het toepassen van de lucht/water warmtepompen worden de woningen zonder gas uitgevoerd.

Naast wonen is er ruimte voor cappuccino-cafeetjes, galeries, ateliers en andere stadse zaakjes die het leven leuk maken.  Door de mix van diverse woningen, werkruimtes, voorzieningen en de nabijheid van de stad, wordt Cruquiuswerf straks de place to be!

Ligging op de kaart

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media