CROSSOVER

Met het multifunctionele concept CROSSOVER zet AM de toon voor de verdere ontwikkeling van Kop Zuidas. Dit deelgebied ligt aan de oostkant van de Zuidas, ter hoogte van de RAI. De gemeente Amsterdam heeft hier hoge ambities neergelegd op het gebied van duurzaamheid, architectuur en de programmamix. Met CROSSOVER geeft AM daar concreet en overtuigend invulling aan.

Het gebied langs de Europaboulevard ondergaat de komende tijd een stevige metamorfose. Eerder ontwierp OMA hier het spectaculaire nhow Amsterdam RAI Hotel, gevolgd door het Deense architectenbureau BIG dat voor het hoofdkantoor van Suit Supply een plan maakte. AM leverde hier al eerder het woongebouw Rivers op en voegt nu het CROSSOVER-concept toe, naar een ontwerp van Team V Architectuur. De inzet: een onderscheidend woon-, werk- en verblijfsgebouw, waarbij de verschillende functies elkaar onderling versterken.

CROSSOVER biedt ruim 250 huishoudens nieuwe en betaalbare woonruimte, maar daarnaast is er kantoorruimte en plek voor sociaalmaatschappelijke doelen en horeca. Ook zijn er gemeenschappelijke ruimten in het gebouw opgenomen die geschikt zijn voor colivingcoworking en cocreating. Ontmoeting staat centraal. Creatieve makers kunnen in CROSSOVER een start maken en de buurt is hier tevens welkom.

Met deze mix aan functies en doelgroepen wordt de basis gelegd voor de verdere ontwikkeling van Kop Zuidas tot een levendige stadswijk. Duurzaamheid staat hierbij eveneens hoog in het vaandel. Voor CROSSOVER behaalde AM het BREEAM Outstanding Label, mede door de manier waarop duurzame mobiliteit in het gebouwconcept is verwerkt. Zo krijgen elektrische auto’s een voorkeursbehandeling en worden hun accu’s ingezet als buffercapaciteit voor duurzaam opgewekte energie.

Ligging op de kaart

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2021