AM geeft startsein bouw eerste fase Merici in Bergen

Eerste woningen verrijzen op voormalig kloosterlandgoed.

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geeft het startsein voor de bouw van de eerste twee deelplannen op Landgoed Merici in Bergen (NH). In deze fase worden achttien woningen, waaronder zes twee-onder-een-kapwoningen en twaalf appartementen gerealiseerd. Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar.

1238_merici_blok_c3_02_a4LR

Het honderd jaar oude kloosterlandgoed Ursulinen ligt aan de zuidkant van Bergen aan de Nesdijk. Een deel van het landgoed wordt getransformeerd naar de woonbuurt Landgoed Merici, waarbij de verschillende deelplannen worden ingebed in de bestaande fraaie groene en parkachtige omgeving. In totaal ontwikkelt AM op het landgoed ongeveer 85 woningen.

Woninginformatie

Van de in aanbouw gaande woningen liggen zes twee-onder-een-kapwoningen in deelgebied Bosrand en het luxe appartementengebouw met twaalf appartementen in deelgebied Zuidweide Zuid. De woningen zijn conform het stedenbouwkundig plan en in samenwerking met kopers nader uitgewerkt door de betrokken architecten Bart Duvekot (Bosrand) en Marx & Steketee (Zuidweide Zuid).

Het fraaie resultaat hiervan is terug te zien in de met zorg ontworpen energiezuinige woningen. De Boswoningen hebben een woonoppervlak van 137 m² en royaal kaveloppervlak variërend van 415 m² tot zelfs 645 m². De appartementen hebben een woonoppervlakte van 108 m² of 110 m² met een balkon op het zuiden. De appartementen beschikken standaard over een luxe keuken en vloerverwarming en comfort koeling. De prijzen voor de nog beschikbare appartementen zijn vanaf € 399.000 v.o.n. voor een driekamerappartement inclusief twee parkeerplaatsen. Kopers hebben keuze uit diverse indelingsvarianten en hebben de mogelijkheid tot het invullen van individuele wensen. De bouw is in handen van BAM Woningbouw Noordwest.

Feestelijke start bouw

Om de realisatie van de eerste fase op Landgoed Merici te markeren, zal AM in het voorjaar een feestelijke bijeenkomst organiseren met kopers en overige betrokkenen bij het project.

Inmiddels is AM begonnen met de voorbereidingen voor de vervolg fase(n), hiervoor zal binnenkort een woonwensonderzoek worden gehouden onder belangstellenden.

Meer informatie over het plan en de woningen of aanmelden als belangstellenden kan  op www.mericibergen.nl.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media