Tuinhof

  • Start 2016
  • Oplevering 2019

Het Veemarktterrein is één van de aansprekende nieuwe stedelijke woongebieden van Utrecht. Nabij het centrum is het hier aantrekkelijk wonen voor gezinnen en andere doelgroepen.

Het Veemarktterrein is een gemengde stedelijke woonwijk met huurwoningen, sociale koopwoningen en vrije sector woningen, op een gewilde locatie aan de oostzijde van de stad. Het deelgebied Tuinhof levert hier een belangrijke bijdrage aan. Eerder ontwikkelde AM hier 157 huurwoningen, die werden afgenomen door Bouwinvest. Het koopproject Tuinhof is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de toekomstige bewoners, door de inzet van crowdsourcing. Hierbij zijn belangstellenden middels enquêtes gevraagd mee te denken over de uitstraling van de woningen. Kopers hadden verder een ruime keuze uit diverse indelings- en uitbreidingsmogelijkheden. Zij kunnen hun woning daarnaast compleet afgewerkt laten opleveren in een woonstijl naar wens met de vtwonen inrichtingspakketten.

Industriële details

De vormgeving van de woningen refereert aan de architectuur van de oude veemarkthallen. De woningen worden gekenmerkt door riante afmetingen, industriële details zoals platte daken, bijzondere metselwerkvlakken en veel licht door grote ramen tot aan de vloer. Het vtwonen inrichtingspakket waar kopers in Tuinhof gebruik van hebben kunnen maken, bood de mogelijkheid de woning compleet afgewerkt te laten opleveren in een woonstijl die bij hen past. Dit pakket omvatte een complete luxe keuken met inbouwapparatuur, plinten, vloeren door het hele huis en de wanden en trap geschilderd in de kleur(en) naar keuze.

Ligging op de kaart

Deze projecten zijn onderdeel van dit gebied

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media