De Zalmhaven

  • Start 2005
  • Oplevering 2021

Het wordt de hoogste woontoren van de Benelux, met 215 meter. De Zalmhaven is het nieuwste hoofdstuk in het toch al goed gevulde hoogbouw-boek van de stad Rotterdam. Het gaat om een complex van drie woongebouwen, met een mix aan stedelijke functies. Veel aandacht wordt besteed aan de relatie met de omgeving en de levendigheid op maaiveldniveau.

De Zalmhaven omvat een toren van 215 meter, geflankeerd door twee gebouwen van 70 meter hoog. In de hoge toren komen 256 appartementen. In de lagere torens, die deels aan het nieuw in te richten openbare park aan de Gedempte Zalmhaven liggen, worden 196 appartementen en 33 eengezinswoningen gerealiseerd, in de koop- en huursector. Daarnaast komt er een grote gedeelde daktuin voor bewoners, een parkeergarage en mogelijk een publiek toegankelijk uitkijkplatform met eersteklas uitzicht over Rotterdam. Het plan versterkt nadrukkelijk de woonfunctie van de Rotterdamse binnenstad.

Voordeur aan de straat

Uitgangspunt van de ontwerpen is dat de onderste verdiepingen van de verschillende gebouwen levendigheid toevoegen aan het straatbeeld. Zo komen er in de plint de voordeuren van de stadswoningen en de entrees van de appartementen, naast de mogelijke entrees van kantoren en commerciële voorzieningen.

De terrassen en balkons worden aan de straat- en parkzijde gerealiseerd. Dit alles versterkt de levendigheid en beleving van het gebied aan de Houtlaan en de Gedempte Zalmhaven. Daarnaast hebben ook alle appartementen een buitenruimte, met prachtig uitzicht over haven en stad.

 

 

Ligging op de kaart

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media