Het beste van twee werelden Crossover, Amsterdam, Noord-Holland

Met het multifunctionele concept Crossover heeft AM de toon gezet voor de verdere ontwikkeling van Kop Zuidas. Crossover maakt deel uit van het zakendistrict Zuidas met een nauwe verbinding naar de historische en levendige buurten van Amsterdam Oud-Zuid en het stadscentrum. Hier ontmoet business het stadsleven. De verscheidenheid aan functies in het gebouw en in de omgeving geeft een prettige sfeer om te werken en te leven

  • Inspirerende kantoorruimte van circa 11.000 m2
  • Gezonde en groene werkomgeving
  • Geavanceerd duurzaam én energiezuinig gebouw
Info
Type
Programma
Ontwerp

Team V Architectuur

Partners

Gemeente Amsterdam, De Key & Equity Estate

Realisatie

BAM Wonen Speciale Projecten

Status

Gerealiseerd

Type

Woningen, appartementen, kantoren, retail en horeca

Volume

-

Programma

120 startersappartementen, 10 koopwoningen, 12.000 m² kantoor, plint met 350 m² horeca en 500 m² sociaal maatschappelijk

Aantal woningen
130

Ecosysteem

Het gebied langs de Europaboulevard ondergaat een grote metamorfose. Het indrukwekkende Amsterdam RAI hotel, ontworpen door Rem Koolhaas/Oma, werd gevolgd door de terrastoren, ontworpen door Bjarke Ingels Groep. De architectuur van Crossover, gebaseerd op het ontwerp van Team V Architectuur, sluit naadloos aan bij de kwaliteit en ambities van de omliggende buurt.

Crossover vormt een onderscheidend kantoren- en wooncomplex waarin de verschillende functies samenwerken om een ecosysteem te creëren dat succesvol werken en leven bevordert, met een sterke nadruk op duurzaamheid.

 

Co-living & co-working

Crossover gaat verder dan alleen wonen en werken; het is een geavanceerd, duurzaam en veelzijdig gebouw dat perfect aansluit op de groeiende behoefte aan co-living en co-working. Speciaal ontworpen voor ondernemers en starters op de woningmarkt, biedt Crossover de ideale omgeving voor gezond stedelijk wonen en werken op een goed bereikbare locatie, te midden van een diverse leefgemeenschap.

De plannen omvatten niet alleen de realisatie van een parkeergarage met tachtig parkeerplekken, maar ook de toewijzing van parkeerplaatsen voor car sharing. Deze gedeelde voorzieningen zijn beschikbaar voor zowel kantoorhuurders als bewoners, waardoor de mobiliteit wordt gestimuleerd en de leefgemeenschap nog dynamischer wordt.

Waar wonen, werken en ontmoeten samenkomen

De verschillende functies in de plint biedt bewoners en gebruikers van zowel het gebouw als het gebied Kop Zuidas, de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. Creatieve makers kunnen in Crossover een start maken en de buurt is hier tevens welkom.

Hoge duurzaamheidsstandaarden

Crossover heeft bij oplevering een BREEAM-NL Outstanding label, het hoogste BREEAM NL duurzaamheidslabel dat uniek is voor mixed use gebouwen in Nederland. Daarnaast beschikt het gebouw over het WELL Core V2 Certificaat van het International Well Building Institute. Deze  certificeringsnorm richt zich specifiek op gezondheid en welzijn van de gebruikers van het gebouw.