Gezonde werkomgeving op toplocatie World Trade Center, Utrecht

De World Trade Centre-formule staat voor state of the art kantoren op de best bereikbare plekken van Nederland. WTC Utrecht past perfect bij deze ambitie: het gebouw ligt pal naast Utrecht Centraal Station, met het stadskantoor van de gemeente Utrecht als goede buren. Beide gebouwen zetten in architectonisch opzicht de nieuwe toon aan de westkant van het station en markeren de entree van het Jaarbeursgebied.

  • Eerste WELL-gecertificeerde kantoorgebouw in Nederland
  • Uitstekende locatie
  • Gezonde werkomgeving
Info
Programma
Ontwerp

MVSA Architects (Roberto Meyer)

Partners

Gemeente Utrecht, CBRE Global Investors

Realisatie

BAM Bouw en Techniek

Status

Gerealiseerd

Type

Kantoren, Retail, Horeca

Volume

32.000 m²

Programma

Kantoor, horeca en retail

Dynamiek van het station

Het ontwerp is van de hand van Roberto Meyer (MVSA Architects), die de dynamiek van het station in de architectuur heeft gesymboliseerd met een keuze voor afgeronde vormen. Deze geven het gebouw een elegante en tijdloze look. Het resultaat is een open, toegankelijk en transparant gebouw. De open glazen gevel biedt veel ruimte voor natuurlijk daglicht en geeft een gevoel van vrijheid en openheid.

Het eerste WELL-gecertificeerde kantoorgebouw in Nederland

Naast de locatie, het ontwerp en de hoogwaardige kantoorruimte heeft dit WTC nog een bijzonder kenmerk: het is het eerste WELL-gecertificeerde kantoorgebouw in Nederland. Kort na de oplevering werd aan het gebouw het WELL Building Standard-certificaat uitgereikt. WELL is ontwikkeld in de Verenigde Staten en wordt beheerd door het International WELL Building Institute ™ (IWBI). Het vormt inmiddels dé standaard voor gebouwen waarin gezondheid en welzijn van de gebruikers en bezoekers centraal staat., Het gedachtengoed van WELL sluit naadloos bij onze ambitie om gezond leven te stimuleren.

WTC Utrecht is het eerste Utrechtse ontwikkelingsproject dat voldeed nieuwbouwontwerpcertificaat BREEAM Excellent

Hoogwaardige voorzieningen

WTC Utrecht biedt hoogwaardige voorzieningen en faciliteiten die zowel voor de huurders in het gebouw als voor het publiek toegankelijk zijn. Op de begane grond en de eerste verdieping is het eigentijdse grand café METRO City Kitchen met een oppervlakte van bijna 1.000 m2 gevestigd. Op de eerste verdieping is een fietsenstalling met plaats voor circa 900 fietsen. Op de tweede verdieping heeft het WTC een receptie en een modern Business & Conference Center dat wordt geëxploiteerd door The Office Operators. Op de derde verdieping wordt een stijlvol bedrijfsrestaurant geëxploiteerd door Vermaat Catering. Tevens beschikt WTC Utrecht over een eigen Business Club, die toegankelijk is voor alle huurders. Op verdieping 4 tot en met 18 zijn kantoorruimtes te vinden van circa 1.500 m² per verdieping.

Duurzaamheid voorop

Ook duurzaamheid is uiteraard een essentieel onderdeel van deze ontwikkeling, passend bij het impactthema ‘Move to climate positivity’ van AM. De Dutch Green Building Council (DGBC) bekroonde deze inzet met de toekenning van het nieuwbouwontwerpcertificaat BREEAM Excellent aan opdrachtgever CBRE GI. WTC Utrecht was het eerste Utrechtse ontwikkelingsproject dat hieraan voldeed , door de zeer hoge duurzaamheidsprestaties. Het gebouw is onder meer uitgevoerd met energiezuinige Ledverlichting, zonnepanelen en klimaatplafonds.