Duurzaam en inspirerend stadsleven aan de kade van Amsterdam Oost Cruquiuswerf, Amsterdam, Noord-Holland

Amsterdam Oost is de laatste jaren snel opgeklommen op de ranglijst van aantrekkelijke woongebieden in de stad. Er is veel te doen: winkelen, wonen en werken vloeien samen in een prima mix. AM heeft daar met de herontwikkeling van het Cruquius-gebied een extra impuls aan gegeven.

  • Duurzaam en groen wonen aan het water
  • Divers woningaanbod voor breed publiek
  • Nieuwe hotspot in Amsterdam Oost
Info
Type
Programma
Ontwerp

KCAP Architects & Planners

Partners

Gemeente Amsterdam en ASR

Realisatie

BAM Wonen

Status

Gerealiseerd

Type

Appartementen en woningen

Programma

5 woningen, 290 appartementen, 2.500 m² commercieel

Aantal woningen
295
Impactthema’s
Design for wellbeing

Van bedrijventerrein naar levendig woongebied

Het Cruquius-gebied is veranderd van een bedrijventerrein naar een levendig, stedelijk gebied waar het prettig wonen en werken is. Gelegen aan het water, binnen de ring en op vijf fietsminuten afstand van de Indische Buurt, wordt het steeds meer onderdeel van de stad.

Cruquiuswerf ligt in de elleboog van het schiereiland Cruquiuseiland in het Oostelijk Havengebied. Hier zijn 173 koopwoningen en 122 huurwoningen (in opdracht van a.s.r. real estate) gerealiseerd. Het programma omvat urban appartementen, townhouses en penthouses en voldoet daarmee aan de woonwensen van een breed publiek. De fraaie ligging van het plan met water rondom, zorgt ervoor dat bijna alle bewoners genieten van uitzicht op de kade en het water.

“Kade in Amsterdam Noord komt door Cruquiuswerf tot leven.”

Duurzaam wonen, stads leven

Alle woningen zijn voorzien van goede isolatie en uitgevoerd met een individuele lucht/water warmtepomp. De daken zijn voorzien van zonnepanelen. Met het toepassen van de lucht/water warmtepompen zijn de woningen gasloos uitgevoerd.

Naast wonen is er ruimte voor coffee bars, galeries, ateliers en andere stadse zaakjes die het leven leuk maken. Door de mix van diverse woningen, werkruimtes, voorzieningen en de nabijheid van de stad, is Cruquiuswerf de place to be!