Betaalbaar en trendy wonen in de stad The Lofts, Amsterdam

Met De Lofts hebben we ingespeeld op de vraag van jongeren (‘millennials’) naar betaalbaar en trendy wonen in de stad. Flexibel in te delen en met collectieve voorzieningen voor de community. In een gebied dat al helemaal bij de stad hoort: het Amstelkwartier.

  • Betaalbaar wonen
  • In het Amstelkwartier Amsterdam
  • Community gedachte
Info
Type
Programma
Ontwerp

Inbo

Partners

gemeente Amsterdam en IC Netherlands

Realisatie

BAM Wonen

Status

Gerealiseerd

Type

Appartementen

Volume

800m²

Programma

212 appartementen en 800 m² commercieel

Aantal woningen
212
Impactthema’s
Design for wellbeing

Urban millennials

De Lofts is een antwoord op de toenemende vraag naar middeldure woningen binnen de stad. Met name bij millennials of young professionals. Deze doelgroep koopt op latere leeftijd een huis, hecht minder waarde aan bezit en wil graag voorzieningen delen. De studio’s en tweekamerappartementen van gemiddeld 32 m² groot zijn compleet afgewerkt, maar kunnen naar eigen behoefte worden ingericht. De reactie vanuit de markt was overweldigend: meer dan 1.000 kandidaat huurders meldden zich aan.

Een stoer stedelijk blok in NYC-sfeer

Collectief wonen

Het gebouw is vormgegeven als een stoer stedelijk blok, op het industriële af. De karakteristieke ‘bay-windows’ geven elke woning een brede blik naar buiten en een brede vensterbank. Het gebouw is zeer energiezuinig met een EPC van 0,15 en een groot deel van het dak is voorzien van zonnepanelen, waarmee het gebouw van elektriciteit wordt voorzien. Het collectieve wonen krijgt een plek op de begane grond, met diverse gemeenschappelijke ruimten zoals een woonkamer, een bibliotheek met werkruimten en een wasserette. Op het dak van het gebouw bevindt zich een gezamenlijk dakterras.