Alle lichten op groen voor woontoren STACK in Rotterdam

25 januari 2022

Op de kop van de Müllerpier, direct aan de Maas in Rotterdam, verrijst STACK. Een unieke woontoren met 85 woningen. Herkenbaar door de sculptuur van gestapelde blokken en een silhouet dat constant in beweging lijkt. Met het onherroepelijk worden van de omgevingsvergunning voor STACK, staan nu alle lichten op groen om de woontoren te gaan realiseren. Ontwikkelaars Blauwhoed en AM zijn zeer verheugd, ook vooral voor de toekomstige bewoners die nu naar de notaris kunnen voor het transport. VORM Bouw gaat het expressieve gebouw realiseren. Momenteel zijn er nog enkele woningen te koop in de woontoren STACK en appartementengebouw Dok en Kaai.

Samen schouders eronder

De ontwikkeling en realisatie van de Müllerpier heeft door de jaren heen allerlei uitdagingen gekend. Door elke keer opnieuw met de gemeente Rotterdam, betrokken architecten, aannemers en andere samenwerkingspartners op zoek te gaan naar mogelijkheden is het gelukt om de transformatie van de Müllerpier vorm te geven en voor elkaar te krijgen. “Bij een binnenstedelijk gebiedsontwikkeling, zoals de Müllerpier heb je elkaar keihard nodig. We zijn erg blij met de goede samenwerking met de gemeente Rotterdam en VORM Bouw. Alleen samen kunnen we STACK realiseren.”, aldus Phillip Smits, algemeen directeur bij Blauwhoed.

Van oud haventerrein naar creatief dynamisch woon- en werkgebied

Müllerpier is één van de pieren in het Lloydkwartier, wat ooit een oud haventerrein was en nu een creatief dynamisch woon- en werkgebied. Blauwhoed en AM hebben gezamenlijk binnen deze gebiedsontwikkeling 600 woningen ontwikkeld en gerealiseerd in elf woongebouwen. Met de verkoop en realisatie van de laatste twee woonblokken, STACK en Dok & Kaai, is de Müllerpier straks voltooid. “Wij zijn trots op de onderscheidende levendige gebiedskwaliteit van de Müllerpier en mooie woonblokken die dat voor de huidige en toekomstige bewoners heeft opgeleverd.”, aldus Gilbert Kokenberg, directeur projecten bij AM.

Team

Het team dat het ontwerp en uitwerking van Stack heeft verzorgd bestaat uit CONIX RDBM Architects, Groosman Architecten, ingenieursbureau IOB, Bureau Bouwfysica en VORM Bouw. De woningen zijn verkocht door makelaarskantoren Ooms, TW3 en Hulstkamp Makelaars International Real Estate.