Powered people

Je werkt vanuit huis of op kantoor. Ga je naar kantoor, dan kies je de werkplek die past bij jouw plan voor de dag. Hier kun jij je beste zelf zijn. Kansen pakken. Ambities verwezenlijken. Knallen. En daarna chillen: het leven te vieren met je collega’s. Je weet dat je bevoorrecht met deze professionele basis. Je zou iedereen zo’n stimulerende werkomgeving gunnen.

Gezond gedrag stimuleren

Er is steeds meer aandacht voor de gezondheid van medewerkers. Denk aan een verantwoorde lunch, waarbij rekening gehouden wordt met persoonlijke, bewuste voorkeuren: gevarieerd, vegetarisch of zelfs vegan – en altijd vitaminerijk. Wil je de lange werkdag onderbreken? Dan kun je – alleen of met collega’s – terecht in de yogazaal, fiets- of fitnessruimte. Om er even later weer volle bak tegenaan te gaan.

Licht en lucht
Een goede lichtinval op kantoor draagt in hoge mate bij aan het welzijn van medewerkers. Waar mogelijk creëren wij in onze gebouwen de mogelijkheid om in een ontspannen ambiance te genieten van de buitenlucht. Niet alleen in de fraai aangelegde omgeving op straatniveau.

In ons project Crossover in het centrum van Amsterdam vind je op elke verdieping een terras. Van deze ontmoetingsruimtes wordt intensief gebruik gemaakt, zowel tijdens als na het werk. Dit soort faciliteiten zijn in de visie van AM een absolute must om zelfbewuste medewerkers duurzaam aan hun organisatie te binden.

Smart Building Technologie

Steeds meer professionals vinden duurzaamheid belangrijk en kijken kritisch naar de prestaties van hun werkgever op dit gebied. Zij verwachten van hun werkplek dat deze aan de hoge eisen voldoet. AM speelt daarop in met ambitieuze prestatiedoelstellingen en de integratie van Smart Building Technologie in alle projecten. De resultaten presenteren we aan medewerkers en bezoekers van het gebouw op een dashboard in de centrale hal.

Hierop zijn bijvoorbeeld af te lezen de actuele temperatuur, het CO2-gehalte, de luchtvochtigheid, het fijnstofgehalte, en de concentratie van ozon en vluchtige organische stoffen. AM biedt ook de optie van een app waarmee medewerkers kunnen connecten met het kantoorgebouw: om met hun mobiele telefoon alvast een parkeerplek te reserveren, een werkplek kiezen, het lunchmenu te bekijken of snel hun teamgenoten te lokaliseren.

Slimme samenwerkruimtes

Persoonlijke contacten, in een groep ideeën uitwisselen en samen een klus klaren: iedereen weet hoe vitaal dat is voor je plezier in het werk. Daarom zien wij de samenwerkruimtes op kantoor als de belangrijkste plaatsen voor welzijn, geluk en een gezonde werkomgeving. Bij het ontwerpen van samenwerkruimtes kijken we naar vrijheid en onafhankelijkheid. Want mensen willen immers steeds iets anders. Koffiedrinken, snel bijpraten of juist elkaar beter leren kennen. In teamverband overleggen of nieuwe ideeën presenteren. Feestvieren of juist ver van het geroezemoes werken aan een uitdagende kwestie.

Daarom zorgen wij voor open en meer gesloten koffiehoeken, kleine en grotere kamers waarin groepen zich direct thuis voelen, zalen voor evenementen en feestelijke borrels, maar ook en geluiddichte concentratieplekken.

Samenwerkruimtes in AM-projecten zijn multi-inzetbaar en kunnen gemakkelijk worden aangepast en gekoppeld. Omdat het faciliteren van persoonlijk contact het belangrijkste doel is van een kantoorgebouw.

Natuurlijk welzijn

In alle ruimtes van het kantoor zorgen planten voor een gevoel van welbehagen. Zij zijn decoratief, maar ze dragen ook werkelijk bij aan de gezondheid van de medewerkers. Planten brengen immers sfeer, net als thuis. Zij werken stress verlagend. Minder bekend is dat zij ook meehelpen om geluid te dempen. Daarbij zorgen groene planten voor een natuurlijke vochtbalans en bevorderen zij de luchtzuivering.

Praktische voordelen
Wij situeren onze projecten bij voorkeur in een stedelijke omgeving waar wonen, werken en recreëren op een natuurlijke manier worden geïntegreerd. Zo blijven de straten en pleinen en parken dynamisch, ook buiten werktijd. Zo wordt het iconische kantoorgebouw een vriendelijk herkenningspunt, dat jongere bewoners naar de buurt trekt. We vinden het van groot belang dat de directe omgeving door gebruikers en bewoners als veilig wordt ervaren.

Niet iedereen wil of kan vlak bij het werk wonen. Daarom zorgen wij er ook voor dat het kantoor goed bereikbaar is, dus dicht bij een OV-knooppunt.

Inspirerende werkomgeving

Jonge professionals zijn helemaal klaar met video-calls in joggingbroek. Zij willen het leven vieren, op kantoor. Live. Echt samenwerken met teamgenoten, die ook barsten van energie om ambities te verwezenlijken. Om deze reden vallen de kantoren van AM ook erg in de smaak bij de afdeling Human Resource Management. Die ervaart in de praktijk dat het welbevinden van medewerkers direct verband houdt met de kwaliteit van de huisvesting.

Onderzoek wijst uit
In een inspirerend gebouw waarin beweging, ontmoeting en verbinding centraal staan, zijn mensen energieker.

Uit onderzoek blijkt dat dit leidt tot een hogere motivatie, betere productiviteit, een uitstekende werksfeer, en een hogere medewerkerstevredenheid. In een dynamisch kantoor is minder ziekteverzuim en duurt het herstel na een periode van uitval korter. De medewerker wil immers graag terug naar die fijne werkplek.