Senioren en zorg

AM ontwikkelt speciaal voor senioren en de zorg. Als een van de weinige ontwikkelaars hebben we hiervoor een toegewijd team van specialisten in huis. Als AM begrijpen we wat ouderen willen. Wij spreken de taal van de zorg. We luisteren naar de vraag in de markt en zetten dit om in woonomgevingen en woon-zorg-concepten.
Dé oudere bestaat niet en dat geldt ook voor dé zorg. We ontwikkelen op maat. Voor vitale ouderen. Voor mensen met een zorgvraag. Voor mensen met een heel zware zorgvraag zoals ouderen met een dementie.

Vitale senioren
We ontwikkelen woningen, gebouwen en omgevingen waar ontmoeting en beweging centraal staan. We staan bekend om onze mooie gebouwen, comfortabele appartementen, flexibele ontmoetings- en activiteitenruimten, fijne buitenruimten en tuinen. Altijd met aandacht voor duurzaamheid, gezondheid en welzijn. We stellen de bewoners centraal. Participatie is bij ons dan ook geen slogan, maar een bewuste keuze.

Woonzorgtussenvormen
Tussen zelfstandig wonen en intramuraal verblijf zijn nog tal van andere woonvormen mogelijk. Met gebouwen waar je zelfstandig woont, maar waar de zorg met persoonsgerichte aandacht continu actief is. Ondersteunende voorzieningen zorgen voor efficiënt en fijn werken. Kantoorruimten maken hybride werkvormen mogelijk, juist ook in de zorg. Met gedurfde keuzes zetten we in op het gebruik  van onder meer techniek, ICT en domotica. Flexibel bouwen is bij ons geen gedachte, maar feit. En ook bij de woonzorgtussenvormen letten we op betaalbaarheid.

Zware zorg
Soms is wonen bij een zorgorganisatie de beste keuze, voor de oudere, voor zijn of haar partner en voor de mantelzorgers. Ook voor hen ontwikkelen we een nieuw thuis, waar het fijn wonen is en waar bezoek graag komt. Comfortabele studio’s, gezellige activiteitenruimten en effectieve ondersteunende zorg- en kantoorruimten. En ook nu met aandacht voor goede buitenruimtes voor bewegen en ontmoeting.

Speciale AM-concepten
We blijven luisteren en vernieuwen. Senioren veranderen mee in de tijd en dat geldt ook voor de zorg. Op basis van  onderzoek, ervaring en kennis van senioren en zorg ontwikkelen we bij AM nieuwe concepten zoals Stadsveteranen en Let’s Live! – Verzorgingshuis nieuwe stijl. We streven geluk na voor ouderen en tevreden medewerkers in de zorg. Onze gebouwen en woonconcepten helpen hieraan mee. Ons projectboek Wonen, zorg en welzijn geeft een beeld van de projecten die onlangs zijn opgeleverd en die in voorbereiding zijn.

Referentieprojecten
De Peelhorst, Amsterdam
Elzenhof, Hofstede, Hillegom
Landscronerhof, Weesp
Nieuw Overbos, Heemstede
Stadsveteranen, Amsterdam
Wendhorst, Heerde
Wooneiland Frisiusschans, Terneuzen

Informatie
Voor vragen of anderszins neem contact op met het team Senioren en Zorg. Vraag naar Anneke Speelman of Lars Drijvers.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media