Persbericht

Zalmhaven CV en Magnicity tekenen huurovereenkomst voor horeca en experience in De Zalmhaven Rotterdam

11 januari 2024

11 januari 2024 – Zalmhaven CV (een samenwerking van gebiedsontwikkelaar AM en gebiedsontwikkelaar en investment manager Amvest) en Magnicity hebben een langjarig huurcontract getekend voor de 57e en 58e verdieping van woontoren De Zalmhaven in Rotterdam.

Internationaal opererend bedrijf Magnicity is wereldleider op het gebied van stedelijke vrijetijdsbesteding op grote hoogte en expert in het beheer van panoramische observatoria en restaurants. Naast het eigenaarschap van de bekende Euromast exploiteert Magnicity op diverse plekken in de wereld experiences, waaronder Parijs, Chicago en Berlijn. Onder meer de hoogwaardige en moderne uitstraling, de unieke ligging, de enorme potentie voor een uniek concept en het prachtige uitzicht trok Magnicity naar De Zalmhaven.

 

Een restaurant met het mooiste uitzicht over Rotterdam

Op de bovenste verdiepingen van De Zalmhaven lanceert Magnicity een hoogstaand en innovatief restaurant- en barconcept. Het concept wordt op dit moment door de geselecteerde architect, samen met de designteams van Magnicity uitgewerkt. Eind 2024 zal de opening van deze unieke locatie plaatsvinden.

Met deze exceptionele locatie biedt Magnicity haar gasten een premium diner-experience waarbij genoten kan worden van het unieke uitzicht op de top van de hoogste woontoren van de Benelux.  Ook voor wie niet direct van plan is plaats te nemen in het restaurant, is de locatie vanaf eind 2024 te bezoeken om het indrukwekkende uitzicht te ervaren. De locatie zal de hele dag open zijn voor publiek zodat iedereen kan genieten van een panoramisch uitzicht over Rotterdam.

De Zalmhaven

Het project De Zalmhaven ligt in het Scheepvaartkwartier en omvat in totaal 485 koop- en huurwoningen, commerciële voorzieningen en parkeervoorzieningen. De Zalmhaven bestaat uit De Zalmhaven I, een toren van 215 meter met 61 verdiepingen, geflankeerd door De Zalmhaven II en III, twee gebouwen van 70 meter hoog.

De woningen zijn in 2021 en 2022 opgeleverd en zijn allemaal verkocht of verhuurd. In de onderste lagen onder De Zalmhaven I zijn nog enkele commerciële ruimten te koop.

Ooms Makelaars trad op als adviseur namens Zalmhaven CV.