Vital environment

Iconische architectuur in een spectaculaire setting. Gedurfd, groen en gezond, zowel binnen als buiten. Een verrijking voor de omgeving. Een duurzaam kantoor waar je graag naar toe komt en graag wilt blijven. Omdat werkelijk alles klopt. Je werkplek, maar ook al die faciliteiten die het leven fijner maken. Hier voel je je welkom.

Gezond en duurzaam

Ook in jouw organisatie zijn mensen je grootste kapitaal. Wij creëren de werkomgeving waarin zij optimaal productief kunnen zijn. Geen individuele zweetkamertjes, maar fijne ontmoetingsplekken. Met plaatsen waar je geconcentreerd kunt werken. En ruimte voor ontspanning tussendoor. Uitgekiende klimaatbeheersing, aangename verlichting en een gevarieerd aanbod van gezond en verantwoord eten. Kortom, comfort dat nog beter is dan thuis. Want we willen dat iedere medewerker blij naar binnen loopt en aan het einde van de dag weer energiek vertrekt.

WELL-certificering

Als het gaat om gezondheid en welzijn van gebouwgebruikers, dan is WELL de norm. WELL richt zich op de aandachtsgebieden lucht, water, licht, voeding, vitaliteit, comfort en een gezonde geest.

De WELL Building Standard is gebaseerd op onafhankelijk medisch-wetenschappelijk onderzoek en is daarmee een objectieve toetssteen voor kwaliteit. Het systeem biedt eigenaren en beheerders een helder inzicht in de impact die hun gebouw heeft op het hart- en vaatstelsel, de longen, de ogen, de huid en de hersenen van de gebruikers.


  • AM verwierf als één van de eerste ontwikkelaars de prestigieuze ‘ready for WELL’-certificering voor het World Trade Centrum in Utrecht;

  • Ons eigen kantoor, het AM-huis in Utrecht, bewijst dat ook voor bestaande bouw een WELL-certificering kan worden verworven;

  • We zijn bijzonder trots op het WELL-gecertificeerde HELIX-gebouw dat wordt gerealiseerd op een zichtlocatie aan de A2. Hier past AM alle WELL-leerpunten toe uit eerdere projecten. Letterlijk: reinventing the office.

Interactie met de omgeving

Wij vinden dat een kantoorgebouw ook aantrekkelijk moet zijn voor de mensen die er niet naar binnen gaan. Daarom zetten we in op een goede wisselwerking tussen buiten en binnen. Tussen groen en glas en stenen. Met aandacht voor de detaillering en een voorkeur voor fraaie, duurzame materialen. Want daar worden mensen gelukkiger van.

Kiezen voor mixed use
Wij zien ‘plintruimtes’ niet als commerciële vierkante meters die huur opleveren, maar als kansen om een gebouw, straat en buurt aantrekkelijk te maken voor iedereen die er komt. Tijdens, maar ook buiten kantooruren.

De omgeving is levendiger en blijft langer gezellig als rondom onze kantoren faciliteiten worden geboden die ook voor omwonenden aantrekkelijk zijn. Daarom houden wij al in de ontwerpfase rekening met de wensen van partijen die hier op een kwalitatieve manier invulling kunnen geven. Praktisch zijn we ook. Onze focus ligt bij voorkeur op stedelijke locaties bij OV-knooppunten. We weten immers dat in de file staan het welzijn niet bevordert.

Iconisch ontwerp

Onopvallende gebouwen zijn er genoeg in ons land. AM creëert eye catchers waar je even bij stilstaat. Waar je graag naar binnen zou willen. Het begint daarom altijd met onze keuze voor een toonaangevend architect die wij vragen om een iconisch ontwerp.

Samenwerking
De toekomstige werkomgeving moet niet alleen mooi, maar ook functioneel en technologisch vooruitstrevend zijn. Duurzaam, comfortabel, gezond en veilig. Om al die ambities waar te maken, kiezen we voor een integrale aanpak en werken we vanaf het begin in teamverband met alle ontwerpdisciplines. Gelukkig is dat iets wat we graag doen en waar we goed in zijn.

Zo ontwikkelen we gezamenlijk een ideale kantooromgeving die aansluit op de wensen van de eigenaar en de behoeften van gebruikers nu en in de toekomst.

We werken met partners die ons innovatieve installatietechnieken garanderen. Maar we betrekken ook duurzaamheidspartijen bij onze projecten. Dit kan leiden tot verrassende materiaalkeuzes. Omdat biodiversiteit sterk bijdraagt tot het geluksgevoel van gebruikers, nemen we in elk ontwerp zoveel mogelijk groen op. Zowel binnen als buiten – en uiteraard op het dak.