Wonen met glans in een nieuw stuk Eindhoven The Social Hub, Eindhoven, Noord-Brabant

The Social Hub (voorheen The Student Hotel) is een beproefd concept, waarbij studenten volledig gemeubileerde studentenappartementen korte of langere tijd kunnen huren. In Amsterdam en Rotterdam hebben The Social Hubs hun waarde bewezen. Nu heeft ook Eindhoven een hotel met deze formule.

  • Centraal gelegen
  • Stedelijke voorzieningen voor bewoners
  • Optimaal wonen en recreëren
Info
Type
Programma
Ontwerp

Sarafopoulos Architects, de Architecten Cie

Partners

Gemeente Eindhoven, The Social Hub

Realisatie

BAM Bouw en Techniek

Status

gerealiseerd

Type

Appartementen

Programma

400 appartementen

Aantal woningen
400
Impactthema’s
Design for wellbeing

Onderdeel van Lightyards

The Social Hub is het eerste gebouw in de grotere gebiedontwikkeling Lightyards, waar de komende jaren ook twee appartementencomplexen en een kantoor zullen worden gerealiseerd. Zo ontstaat een nieuw stukje stad op de plek van het oude postkantoor. Van het Stationsplein tot aan de Dommel krijgt Eindhoven nog meer glans.

Centraal wonen, werken en verblijven

The Social Hub is gerealiseerd aan het Stationsplein van Eindhoven. Het bijna tachtig meter hoge gebouw heeft kamers met zowel gedeelde als private keukens. Verder zijn op de begane grond allerlei voorzieningen aanwezig, zoals een café-restaurant, fitness, studie- en workshopruimtes, lounges, auditorium en 24 uur per dag bewaking en receptie. Het project draagt in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling van het Eindhovens stationsgebied, onder het motto: ‘Omring je met de Stad’. Het vormt niet alleen de verbindingszone met de stad; het is ook een prettige locatie om te verblijven.

"Een beproefde en succesvolle formule in de creatieve stad Eindhoven"

Succesvol pionieren

The Social Hub is de plek waar de behoeften van de veeleisende 21ste eeuwse student en op de design beluste reiziger van vandaag elkaar ontmoeten in een dynamische en hoogstedelijke harmonie. Door het verbinden van lange luxe verblijven studentenaccommodatie met kort verblijf faciliteiten voor de sociale globetrotter, pioniert The Social Hub met een moderne hybride formule in gastvrijheid.