Karaktervol wonen aan het water Oranje Nassau Kades, IJsselstein

Een ambitieuze gebiedsontwikkeling, met een haven als kloppend hart. Op de plek van een bedrijventerrein ontwikkelde AM in drie deelgebieden (Zomerweg, Eiteren en Hollandsche Werf) woningen en appartementen: een mooie impuls voor de binnenstad van IJsselstein.

  • Drie deelgebieden
  • Wonen aan het water
  • Haven als kloppend hart
Info
Type
Programma
Ontwerp

Hans Been Architecten, WAS architect

Partners

gemeente IJsselstein, Provides, Florie en van den HEUVEL, Van Wijk Ontwikkeling, RIZ Bouw

Realisatie

RIZ Bouw

Status

Gerealiseerd

Type

Woningen, Appartementen

Programma
Aantal woningen
153
Impactthema’s

Kwalitatief hoogwaardige woon- en leefomgeving

Het plangebied van Oranje Nassaukades ligt dicht bij het centrum en aan de oevers van de Hollandse IJssel. Het betrof voormalige bedrijfslocaties en het terrein van de gemeentewerf, die zich uitstekend leenden voor de ontwikkeling van een kwalitatief hoogwaardige woon- en leefomgeving. In de stedenbouwkundige opzet is nadrukkelijk aansluiting gezocht bij de sfeer van de oude binnenstad en bij het industriële verleden van de plek.

Een mooie impuls voor de binnenstad van IJsselstein

Drie plandelen

Markant punt in Oranje Nassaukades is de nieuwe jachthaven bij de Zomerweg. Rondom deze haven ligt het eerste deelplan, de Zomerweglocatie met woningen (waarvan een aantal met eigen ligplaats) en appartementen. In het deelplan Eiteren zijn eveneens woningen gerealiseerd aan de kade. In het derde plandeel Hollandsche Werf, op de locatie van de voormalige gemeentewerf, worden naast koopwoningen ook sociale huurwoningen gerealiseerd, in opdracht van corporatie Provides.