Een landmark in Almere Centrum HIGHnote, Almere, Flevoland

Het Stadshart van Almere is nog steeds volop in ontwikkeling. De kwaliteit van het wonen in de polderstad is door AM verder versterkt met de bouw van HIGHnote. Een markante toren die programmatisch inspeelt op de woonwensen van starters op de woningmarkt – een groep die in deze tijd van krapte op de woningmarkt een flinke steun in de rug verdient.

  • Betaalbaar wonen
  • Friends-woningen
  • Combinatie van functies
Info
Type
Programma
Ontwerp

Studioninedots

Partners

Gemeente Almere, Rockfield Real Estate

Realisatie

BAM, Heijmans

Status

Gerealiseerd

Type

Appartementen, Horeca

Volume

157

Programma

157 startersappartementen (huurwoningen, waaronder Friends woningen), horeca, kantoorruimte

Aantal woningen
157
Impactthema’s

Aanbod voor starters

AM ontwikkelde al diverse projecten in Almere. Daarbij werd onder meer gezinnen ruim bediend. De vraag vanuit de woningmarkt is echter breder: er zijn ook veel jongeren die graag in Almere willen (blijven) wonen. Juist voor de doelgroep starters en young professionals ontbrak een passend aanbod in de gemeente, zo wees de marktanalyse van AM uit. Zij kunnen nu geen start maken op de woningmarkt. HIGHnote voorziet in die behoefte.

Een levendige plek voor starters en young professionals

Levendig stadshart

Aan de basis van het concept voor HIGHnote lag de wens om woningbouw te combineren met functies die kunnen bijdragen aan de levendigheid in het Stadshart. Het gemengde programma zet daar dan ook nadrukkelijk op in. Niet alleen omvat het project 157 startersappartementen, in de multifunctionele plint bevindt zich onder andere een horecagelegenheid met formele en informele werk- en studeerplekken. Ook zijn er verschillende semipublieke buitenruimten met een eigen sfeer en inrichting (het Hof, de Werf en de Daktuin). De werelden van wonen, werken, verblijven en ontmoeten lopen hier naadloos in elkaar over. De flexibele indeling van het gebouw (een ontwerp van architectenstudio Studioninedots) maakt ook in de toekomst alternatieve indelingen gemakkelijk mogelijk, zodat kan worden ingespeeld op veranderende maatschappelijke wensen.

Friends-woningen

Rockfield Real Estate heeft het project HIGHnote inmiddels in portefeuille genomen. Deze belegger is gespecialiseerd in de doelgroep van starters en young professionals en speelt daar met haar co-living-concept en diverse gemeenschappelijke voorzieningen in het gebouw op in. Bijzonder is dat in het woonprogramma ook een aantal Friends-woningen zijn opgenomen: het AM-concept waarbij twee personen beschikken over een eigen slaap- en badruimte en de overige kamers delen. Het is de eerste keer dat de Friends-woningen in Almere worden aangeboden.