Persbericht

AM en BPD geven startsein realisatie nieuw deelplan in Het Dorpshart in Hoef en Haag

1 februari 2024

1 februari 2024 – Gebiedsontwikkelaars AM en BPD voegen een nieuw deelgebied met 45 woningen toe aan Hoef en Haag. Het nieuwe dorp aan de Lek waar inmiddels al circa 1400 woningen zijn gerealiseerd of in aanbouw zijn, ontwikkelt zich gestaag. Alle woningen zijn verkocht en worden naar verwachting eind van het jaar opgeleverd.

Over Het Dorpshart

Het aanbod in deze nieuwe fase bestaat uit 12 beneden- bovenwoningen, 24 rijwoningen, 7 herenhuizen en 2 twee-onder-een kap woningen. Alle huizen worden uitgevoerd in de populaire Oudhollandse architectuurstijl naar een ontwerp van Weusten Liedenbaum Architecten.

Het Dorpshart van Hoef en Haag is een gezellige wijk en met haar dorpse karakter mede gericht op bewoners die zich thuis voelen in het sociale karakter van deze buurt. De Brink is het hart van het dorp, waar zich voorzieningen als een supermarkt, school, kinderopvang en winkels bevinden en waar plaats is voor ontmoeten. Het parkeren vindt met name plaats op binnenterreinen. Hierdoor blijven de straten en hofjes autoluw en krijgen kinderen alle ruimte om veilig buiten te spelen.

Woningen in Het Dorpshart voldoen ruim aan de laatste richtlijnen voor duurzaamheid. Alle woningen krijgen een lucht-water warmtepomp die omgevingswarmte afzuigt, comprimeert en gebruikt voor het opwarmen van tapwater en het verwarmen van de woning (vloerverwarming). Ook zijn de woningen voorzien van een hoogwaardige isolatie. De bergingen in Het Dorpshart (4H) worden klimaatadaptief ingericht met een mos-sedumdak. De bouw is in handen van BAM Wonen.

Wethouder Teus Meijdam: “Het aantal mensen dat een huis zoekt in Vijfheerenlanden neemt toe. Als gemeente hebben we dan ook als doel om er flink wat woningen bij te bouwen. Wij zijn er zeer blij mee dat met de komst van fase 4H van Het Dorpshart er weer 45 nieuwe woningen worden gerealiseerd.”

"Met de start van de bouw van 45 koopwoningen in deze volgende fase 4H van Het Dorpshart, zetten we een nieuwe stap in de realisatie van onze dorpsdroom. Samen met de gemeente, toekomstige bewoners en onze partners streven we ernaar om niet alleen prachtige huizen te bouwen, maar ook een warme gemeenschap te creëren. Het Dorpshart wordt niet alleen een plek om te wonen, maar een thuis waar sociale verbondenheid centraal staat", zegt Marije Gerverdinck, projectdirecteur van Hoef en Haag CV.

Foto v.l.n.r.: Wethouder Teus Meijdam, Marije Gerverdinck en de toekomstige bewoners van het plan

Officiële handeling

Woensdag 31 januari vond een feestelijk moment plaats voor bewoners en andere betrokkenen. Wethouder Teus Meijdam van de gemeente Vijfheerenlanden verrichtte samen met Marije Gerverdinck en de toekomstige bewoners de officiële handeling. Deze bestond uit het slaan van een symbolische paal.

Over Hoef en Haag

Hoef en Haag CV (een samenwerking van AM en BPD) ontwikkelt het nieuwe dorp Hoef en Haag. In het dorp worden in de periode tot 2028 circa 1.800 woningen gebouwd. In het afgelopen jaar is de mijlpaal van duizend verkochte woningen bereikt. Hoef en Haag is een nieuw dorp aan de rivier de Lek, op loopafstand van het karakteristieke dorp Hagestein, op fietsafstand van Vianen met alle voorzieningen en dichtbij hartje Utrecht. Hier wonen mensen echt dorps-landelijk en toch vlakbij de werkgelegenheid van de dynamische regio Utrecht. De stedenbouwkundige opzet van Hoef en Haag is geïnspireerd op de lintbebouwing en het dorpse karakter van vestingstadjes langs de Lek. Deze woonsferen zorgen gezamenlijk voor een aantrekkelijk woonklimaat voor een breed publiek in een nieuw, duurzaam dorp, waar gelukkig wonen en sociale cohesie worden gestimuleerd.