Woonicoon HIGHnote in Almere biedt dynamiek en centrumstedelijk wonen voor starters en omwonenden

24 februari 2023

Hoogste punt bereikt

Almere, 24 februari 2023 – De markante woontoren HIGHnote, een ontwikkeling van gebiedsontwikkelaar AM, ligt in het centrum van Almere en heeft met 19 verdiepingen haar hoogste punt bereikt. Het appartementencomplex biedt ruimte aan 157 appartementen (huur) inclusief 66 Friends-woningen en speelt programmatisch in op de woonwensen van woningstarters en woningdelers op de woningmarkt van Almere. Friends-woningen bieden betaalbare woonruimte aan mensen die samen en ook zelfstandig midden in de stad willen wonen. HIGHnote beantwoordt hiermee aan de grote vraag naar centrumstedelijk wonen en biedt met haar open en levendige plintfunctie een inspirerende en sociale plek voor bewoners en omwonenden. Naar verwachting kunnen de nieuwe bewoners eind 2023 hun nieuwe woning betrekken.

Gemengd programma HIGHnote

Aan de basis van het concept voor HIGHnote lag de wens van de gemeente Almere en AM om woningbouw te combineren met functies die kunnen bijdragen aan de levendigheid in de binnenstad. Het gemengde programma zet daar dan ook nadrukkelijk op in. Naast de 157 startersappartementen, voorziet het plan ook in een levendige en multifunctionele plint. Ook zijn er verschillende semipublieke buitenruimten met een eigen sfeer en inrichting (het Hof, de Werf en de Daktuin). Wonen, werken, verblijven en ontmoeten lopen hier op vloeiende wijze in elkaar over. Het ontwerp van HIGHnote komt van Studioninedots. De realisatie is in handen van Heddes Bouw & Ontwikkeling.

Julius Lindenbergh, wethouder gemeente Almere: “Met de realisatie van HIGHnote gaan we echt de lucht in; 19 verdiepingen met 157 huurappartementen inclusief de bijzondere Friends-woningen. Een mooie toevoeging aan de woondiversiteit in onze stad. En de start voor de ontwikkeling van de Oostkavels, het oostelijk deel van het centrum van Almere!”

“Met HIGHnote geeft AM invulling aan het ontwikkelen van een inclusief woongebouw. Met het combineren van woon-, werk- en verblijffuncties is HIGHnote een veelzijdige en hoogstedelijke ontwikkeling in het centrum van Almere. De markante toren van 63 meter hoog stimuleert ontmoeting en verbinding voor bewoners, ondernemers en bezoekers uit de directe omgeving en het centrum van Almere”,  Peter Heuvelink, directeur AM Noordwest.

AM is gestart met het Friends Wonen-concept omdat zij betaalbare woonruimten wil realiseren en zelfstandig wonen mogelijk wil maken voor mensen met beperkte financiële middelen en toch midden in de stad willen wonen. De achterliggende gedachte daarbij was: waarom kun je niet mensen die géén relatie met elkaar hebben in één woning laten wonen?

Rockfield Real Estate heeft het project HIGHnote in 2020 verworven. Als ontwikkelende belegger en beheerder is Rockfield Real Estate gespecialiseerd in woonconcepten zoals het Friends concept en coliving. HIGHnote zal met het concept The Cohesion worden beheerd waarbij community gedreven wonen voorop staat met veel sociale interactie en diverse voorzieningen. Via de website van HIGHnote kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor de nieuwsbrief en krijgen automatisch bericht wanneer de verhuur van start gaat.