Co-living concepten

De groep 25 tot 34-jarigen is de grootste groeier in onze steden. Een van dé uitdagingen op de woningmarkt zijn dan ook woningen die haalbaar en betaalbaar zijn voor jongeren. Dat kan met slimme vormen van co-living. AM ontwikkelde hiervoor de concepten Friends en Urban Millenials.

Friends-woningen

Met name alleenstaanden met lage of middeninkomens hebben het relatief lastig op de woningmarkt. Als oplossing voor bereikbare huisvesting voor jongeren ontwikkelde AM het concept Friends. Hierbij wonen meerdere mensen, vaak twee of drie, als ‘Friends’ samen in één appartement. Ieder heeft een eigen slaapkamer en de bewoners delen een woonkamer en keuken. Hoewel het Friends-concept in eerste instantie is ontwikkeld voor starters, blijkt het in de praktijk ook zeer geschikt voor seniorenhuisvesting.

Urban Millenials

De groep 25 tot 34-jarigen is de snelste groeier in onze steden. Sterker: in 2030 vormen zij de grootste groep bewoners in de vier grootste Nederlandse steden. Het is daarom belangrijk voor deze urban millenials de juiste woningen beschikbaar zijn. Bereikbare koopwoningen én middeldure huurhuizen. AM ontwikkelt kleinere, betaalbare appartementen voor deze jongeren. Lees in deze publicatie meer over Milennial Living.