Start realisatie laatste groenrijke deelplan Louisa’s Weelde in gebiedsontwikkeling Wilgenwende, Dordrecht

De ontwikkelcombinatie Wilgenwende Vastgoedontwikkeling CV (een samenwerking van gebiedsontwikkelaar AM en Amvest) en wethouder Maarten Burggraaf van Dordrecht hebben het startsein gegeven voor de bouw van 38 woningen in ‘Louisa’s Weelde’, het laatste deelplan van Wilgenwende in Dordrecht. Hiermee nadert de voltooiing van de gebiedsontwikkeling Wilgenwende, waar in totaal 600 woningen en 15 hectare park zijn gerealiseerd.

Foto v.l.n.r.: Gilbert Kokenberg (directeur projecten bij AM), Maarten Burggraaf wethouder gemeente Dordrecht en Kai Vonk (adjunct-directeur Slokker Bouwgroep).

Duurzame landhuizen in de boomgaard

De 38 landhuizen van Louisa’s Weelde liggen op royale kavels in de boomgaard. Het landschapsontwerp rondom de woningen in Wilgenwende maakt dat de bewoners volop kunnen genieten van groen, veel ruimte en water. Wilgenwende heeft daarnaast tal van voorzieningen in de directe nabijheid en de Biesbosch ligt op korte afstand.

Alle woningen zijn aardgasvrij en worden verwarmd en gekoeld door een duurzame warmtepomp. Dit zorgt voor een EPC van 0,25 en minimaliseert de CO2 uitstoot, wat bijdraagt aan een beter klimaat.

De prijzen van de woningen variëren van € 661.000 tot € 1.349.000 v.o.n. Op dit moment zijn nog twee woningen te koop. Het ontwerp van de woningen is van architectenbureau Bedaux De Brouwer Architecten uit Goirle. De bouw is in handen van Slokker Bouwgroep vestiging Breda.

Gelukkig leven

Met Louisa’s Weelde wordt invulling gegeven aan het thema ‘Gelukkig leven’. Bij het ontwerpen van de woningen en het landschap in de wijk is beoogd een bijdrage te leveren aan het welzijn en de reductie van stress bij bewoners door vanuit iedere woning een uitzicht op de natuur te bieden. Het groen binnen Louisa’s Weelde is een aanvulling op het park van 15 hectare, dat al in het verleden binnen Wilgenwende is aangelegd. Ook hebben kopers kunnen kiezen uit een veelheid aan ontwerpopties om daarmee een grotere regie over de realisatie van de eigen woning te bieden. Er kon gebruikt worden gemaakt van de woonmodule, waarmee kopers in een vroeg stadium hun droomwoning in 3D hebben kunnen samenstellen.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media