Stadsveteranen: verhalend onderzoek naar woonwensen van senioren in de stad

Hoe kun je gelukkig oud worden in de stad? Dit is de hamvraag van het verhalend onderzoek naar de woonwensen van senioren in stad. We zeggen liever Stadsveteranen!

Heren 5 heeft in samenwerking met zeven partners (Amsta, AM, Gemeente Amsterdam, Bouwinvest, Eigen Haard, Hoekstra van Eyck, bouwbedrijf de Nijs) en de deskundigen Jan Latten (hoogleraar sociale demografie UvA), Dort Spierings (docent-onderzoeker HAN) en Yvon Hoogendijk (Grijzelente) onderzoek gedaan naar ‘gelukkig oud worden in de stad’.  In dit onderzoek heeft Heren 5 architecten deze stadsveteranen gevraagd wat zij daarvoor van hun buurt en woning verwachten aan de hand van een vijftal workshops. Het resultaat is het Boek Stadsveteranen.

Stadsveteraan

De verhalen zijn gecomprimeerd tot trends die als illustraties in dit boek zijn opgenomen. Negen plekken die daarbij als favoriet naar voren kwamen zijn bezocht en gedocumenteerd. De zoektocht naar de ideale woning en buurt voor de stadsveteraan is beeldend vastgelegd door fotograaf Herman Stukker.

Deze studie stelt zich ten doel de Stadsveteraan te inspireren, de architect te prikkelen en de kennis van de expert te vergroten. Het heeft ons in ieder geval meer inzicht gegeven in de woonwensen van de oudere stadsbewoner.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media