Restaurant SHOWW opent deuren in Crossover Amsterdam

31 augustus 2023

31 augustus 2023 – Gebiedsontwikkelaar AM en Equity Estate kondigen aan dat in december 2023 restaurant SHOWW van Nederlands sommelier kampioen Lendl Mijnhijmer en voormalig Chef de Cuisine van Bougainville Dorus Floris haar deuren zal openen in CROSSOVER.

Er is een langlopend huurcontract afgesloten voor zo’n 340 vierkante meter commerciële ruimte op de begane grond. Interieurarchitect Manon de Groot werkt aan het ontwerp.

CROSSOVER, een markant gebouw gelegen op de hoek van afslag A10 Zuid en de Europaboulevard, nabij Hotel nhow Amsterdam RAI en naast Terrace Tower, geeft een nieuwe impuls aan het oostelijk deel van de Zuidas. Hierdoor ontwikkelt het deelgebied Kop Zuidas zich de komende jaren verder tot een bruisend en duurzaam stadsdeel. De bouw startte in februari 2021 en de oplevering van CROSSOVER was medio mei 2023. CROSSOVER heeft een zogenaamd BREAAM-NL certificaat ‘outstanding’ ontvangen, een gedurfde duurzame prestatie voor een mixed-use gebouw, en een WELL Core certificering. Het gebouw is onder andere energieneutraal, met energielabel A+++ en afgestemd op de EU Taxonomie.

CROSSOVER is een 50-50% joint venture tussen gebiedsontwikkelaar AM en Equity Estate, gelanceerd in maart 2021 voor de ontwikkeling van een gebouw voor gemengd gebruik met 130 appartementen en ca. 11.000 m² kantoren en een bar/restaurant.