STACK

  • Start 2016
  • Oplevering 2024

Stoer is STACK zeker. Het circa 70 meter hoge sculpturale woongebouw opgebouwd uit meerdere blokken verrijst pal aan de Maas, als onderdeel van de gebiedsontwikkeling Müllerpier. Riverside living ten top dus. Voor de ontwikkeling zijn AM en collega-ontwikkelaar Blauwhoed gezamenlijk verantwoordelijk binnen de CV Müllerpier.

De gebiedsontwikkeling Müllerpier nadert met de realisatie van STACK en nog één ander bouwblok haar afronding. Het is de fraaie afronding van een traject waarmee AM en haar partner als ‘Stad- en gebiedmaker’ een tweede jeugd heeft gegeven aan dit voormalige havengebied, op een landtong tussen de Parkhaven en St Jobshaven. In totaal zijn hier ruim 500 woningen aan de stad toegevoegd, grondgebonden en gestapeld. Het stedenbouwkundig plan van KCAP werkt met gebouwen als autonome objecten die door een zorgvuldige onderlinge plaatsing een stedelijk ensemble vormen. Enkele daarvan werden gedraaid in de richting van stedelijke ‘landmarks’ zoals de Erasmusbrug om zo een verbinding te leggen met de rest van de stad. Door de diepte van de gebouwen zijn er veel semi-openbare hoven en binnenplaatsen die een aanvulling vormen op de openbare ruimte.

De variatie aan soorten gebouwen is groot met zowel stadsblokken, grondgebonden woningen als torenblokken met een laagbouwsokkel. In die laatste categorie is STACK ontwikkeld: in de onderbouw hebben zes gezinswoningen een plek gekregen, met daarboven 77 appartementen en twee luxe penthouses – in drie gestapelde volumes. Bij het ontwerp hebben AM en Blauwhoed buurtbewoners en geïnteresseerden nauw betrokken door middel van co-creatie bijeenkomsten.

De bakstenen architectuur van het gebouw (ontworpen door CONIX RDBM Architects en Groosman) sluit naadloos aan op de projecten die reeds eerder op de Müllerpier zijn gerealiseerd. Tussen de gestapelde blokken bevinden zich de ‘ringen’: de bijzondere woningen in combinatie met grote terrassen en een driezijdig uitzicht. De bewoners kunnen hun auto stallen met twee parkeerliften die toegang bieden tot de parkeergarage. Het gebouw beschikt daarnaast over een gezamenlijke fietsenstalling met plek voor ruim 100 fietsen. In het najaar van 2020 is de verkoop van de woningen gestart en deze zijn in korte tijd grotendeels verkocht. Het geeft aan dat het royale en aantrekkelijke wonen op de Müllerpier zich in een grote belangstelling mag verheugen.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media