Helix: gezond werken in een stedelijke omgeving

Ter hoogte van het woongebied Leidsche Rijn zijn de afgelopen jaren al verschillende spectaculaire gebouwen gerealiseerd langs de snelweg A2. AM ontwikkelde hier eerder een gebouw voor het hoofdkantoor van Capgemini en voegt pal daarnaast nu Helix toe. Een duurzaam kantoorgebouw waarin beweging, ontmoeting en verbinding centraal staan.

Het wordt straks een niet te missen eyecatcher: het nieuwe kantoorgebouw Helix dat onderdeel uitmaakt van het indrukwekkende centrumgebied van Leidsche Rijn. AM heeft dit multi-tenant kantoorgebouw van circa 10.000 m2 v.v.o voor meerdere bedrijven ontwikkelt, die op zoek zijn naar een uitstekend bereikbare locatie in combinatie met een bijzondere architectonische uitstraling. Verantwoordelijk voor het ontwerp is Paul de Ruiter Architects, een bureau dat onder meer naam maakte met het duurzame hoofdkantoor van TNT in Hoofddorp.

Kenmerkend voor het gebouw zijn de verhoogde plint, het centrale atrium en een separate patio die dient als beschutte buitenruimte. De spiraalvormige trap in het atrium – zichtbaar vanaf de snelweg – is het hart van het gebouw en maakt het DNA van het ontwerp uit: beweging en daarmee gezond werken worden hiermee gestimuleerd. Daarnaast zorgt de trap voor een gevoel van verbondenheid tussen de medewerkers van de verschillende bedrijven die hier gaan werken.  Het gebouw bestaat uit vier kantoorlagen en twee parkeerlagen (onder het gebouw) met ruimte voor circa 150 parkeerplaatsen. Inmiddels is het eerste gedeelte van Helix al verhuurd; REGUS huur als office operator circa 5.000 m2 en het het jonge ICT-bedrijf 2At neemt circa 2.300 m2 af. De bouw is gestart in april 2020.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media