Gezond werken in een stedelijke omgeving Helix, Utrecht

Ter hoogte van het woongebied Leidsche Rijn zijn de afgelopen jaren al verschillende spectaculaire gebouwen gerealiseerd langs de snelweg A2. AM ontwikkelde hier eerder een gebouw voor het hoofdkantoor van Capgemini en heeft daar pal naast Helix aan toegevoegd. Een duurzaam kantoorgebouw waarin beweging, ontmoeting en verbinding centraal staan.

  • Gezond werken
  • Uitstekend bereikbare locatie
  • Gele trap als eyecatcher
Info
Type
Programma
Ontwerp

Paul de Ruiter Architects

Realisatie

BAM Bouw & Techniek

Status

Gerealiseerd

Type

Kantoren

Volume

10.000

Programma

Kantoren

Impactthema’s
Design for wellbeing

Eyecatcher

Helix is een niet te missen eyecatcher als onderdeel van het indrukwekkende centrumgebied van Leidsche Rijn. AM heeft dit multi-tenant kantoorgebouw van circa 10.000 m2 v.v.o voor meerdere bedrijven ontwikkeld, die op zoek zijn naar een uitstekend bereikbare locatie in combinatie met een bijzondere architectonische uitstraling. Verantwoordelijk voor het ontwerp is Paul de Ruiter Architects, een bureau dat onder meer naam maakte met het duurzame hoofdkantoor van TNT in Hoofddorp.

Beweging en daarmee gezond werken wordt gestimuleerd

Gele trap

Kenmerkend voor het gebouw zijn de verhoogde plint, het centrale atrium en een separate patio die dient als beschutte buitenruimte. De spiraalvormige trap in het atrium – zichtbaar vanaf de snelweg – is het hart van het gebouw en maakt het DNA van het ontwerp uit: beweging en daarmee gezond werken worden hiermee gestimuleerd. Daarnaast zorgt de trap voor een gevoel van verbondenheid tussen de medewerkers van de verschillende bedrijven die hier werken. Het gebouw bestaat uit vier kantoorlagen en twee parkeerlagen (onder het gebouw) met ruimte voor circa 150 parkeerplaatsen. Kenmerkend voor het gebouw zijn de verhoogde plint, het centrale atrium en een separate patio die dient als beschutte buitenruimte. De spiraalvormige trap in het atrium – zichtbaar vanaf de snelweg – is het hart van het gebouw en maakt het DNA van het ontwerp uit: beweging en daarmee gezond werken worden hiermee gestimuleerd. Daarnaast zorgt de trap voor een gevoel van verbondenheid tussen de medewerkers van de verschillende bedrijven die hier werken. Het gebouw bestaat uit vier kantoorlagen en twee parkeerlagen (onder het gebouw) met ruimte voor circa 150 parkeerplaatsen.