Aantrekkelijk en levendig wonen op de Zuidas Summertime, Amsterdam

Summertime aan de Amsterdamse Zuidas markeert eens te meer de transformatie een mono kantorengebied naar een aantrekkelijk en levendig stadsdeel waar werken én plezierig wonen en verblijven hand in hand gaan.

  • Wonen op de Zuidas
  • Middeldure huurwoningen
  • Kleurrijke details
Info
Type
Programma
Ontwerp

SeARCH

Partners

Gemeente Amsterdam, Bouwinvest

Realisatie

BAM Wonen

Status

Gerealiseerd

Type

Appartementen

Volume

1.100 m²

Programma

197 appartementen, 1.100 m² commercieel, parkeervoorzieningen

Aantal woningen
197
Impactthema’s

Verspringende karakter

Summertime bestaat uit twee appartementengebouwen, bovenop een gemeenschappelijke parkeergarage. Daarbij is gestreefd naar maximaal uitzicht en een maximale onderlinge afstand – ten opzichte van elkaar en de omliggende gebouwen. De gebouwen lopen als het ware taps naar elkaar toe. De blokken met kleurrijke details bestaan uit een systeem van gestapelde woningen die als driedimensionale ‘pixels’ ten opzichte van elkaar verspringen. Met dit principe van verspringingen ontstaat er een grote variëteit aan buitenruimtes en individuele leefbaarheid van de appartementen. Tegelijkertijd creëren de verspringingen op plaatselijk niveau geluidsluwe zones en zorgen ze voor een sterke eigen identiteit ten opzichte van de omliggende bouwblokken. Het resultaat is een grote variëteit en hoge woonkwaliteit.

De verspringingen zorgen voor een grote variëteit.

Huurappartementen

Summertime bestaat in totaal uit 197 huurappartementen, circa 1.100 m2 aan commerciële ruimten en 150 overdekte parkeerplaatsen. De vrije sector huurwoningen (middensegment) hebben één, twee of drie kamer(s) en variëren in oppervlakte van circa 60 tot circa 90 m2. De luxe keuken is compleet ingericht en voorzien van inbouwapparatuur en ook de badkamer heeft een hoogwaardige afwerking.  Alle appartementen hebben een balkon of terras.