Dorps wonen met een eigentijdse invulling Hoef en Haag, Vianen

Is het mogelijk een nieuw dorp te maken? Het project Hoef en Haag bij Vianen bewijst dat het goed mogelijk is; geïnspireerd door het verleden maar met een eigentijdse invulling. Het ontwerp van Hoef en Haag is geïnspireerd op het dorpse karakter van vestingstadjes en de lintbebouwing in de omgeving. Een groen en duurzaam dorp, dichtbij alle voorzieningen die nodig zijn om comfortabel en in het groen te wonen.

  • Dorps karakter maar vlakbij de stad
  • Duurzaam wonen
  • Divers woningaanbod
Info
Type
Programma
Ontwerp

BAM Advies & Engineering, Geesink Weusten, EVE, RvdW

Partners

Gemeente Vianen, BPD

Realisatie

BAM Wonen, Blokland en Rijnbouw

Status

in uitvoering

Type

Woningen, Appartementen, Twee-onder-één-kap

Programma

1.720 woningen, 80 appartementen, 4.300 m² maatschappelijke voorzieningen en 3.000 m² overige voorzieningen

Aantal woningen
1800

Uniek karakter

Het nieuwe dorp Hoef en Haag verrijst aan de Lek bij Vianen, op loopafstand van het karakteristieke dorp Hagestein, op fietsafstand van Vianen met alle voorzieningen en een kwartiertje rijden van hartje Utrecht.

Hoef en Haag voegt zich in de historische omgeving, wat zorgt voor een karakteristiek dorp

De stedenbouwkundige opzet van Hoef en Haag is geïnspireerd op de lintbebouwing en het dorpse karakter van vestingstadjes langs de Lek. Het woongebied krijgt drie deelgebieden: Het Dorpshart, De Erven en Het Lint. Uniek van Hoef en Haag is de ligging; buiten de drukte maar indien gewenst de stad dichtbij. Water heeft een belangrijke rol in de nieuwe wijk. Wandelen, fietsen, paardrijden of zwemmen in recreatieplas Everstein en varen door het rivierenlandschap. Het kan allemaal in Hoef en Haag.

Een dorp voor iedereen

Of je nou starter of doorstromer bent, wilt kopen of huren: in Hoef en Haag is er altijd een woning die bij verschillende droomwensen past. Elke wijk binnen Hoef en Haag is een wijk met een eigen identiteit. Wil je compact en levendig wonen dan is er Het Dorpshart, waar ook de voorzieningen zijn. Voor wat ruimte en groen ga je naar De Erven. En in Het Lint vind je een authentieke, lange dorpsstraat met klinkers, waar je vrijheid en ruimte ervaart.