Innovatief wonen met internationale allure Eleven Square, Amsterdam

Amsterdam krijgt er een innovatief woonconcept bij. Eleven square is meer dan alleen een gebouw; een gezonde en 24/7 open en diverse gemeenschap met internationale allure, maar nog steeds 100% Amsterdams.

Alle voorzieningen die de nieuwe generaties zo belangrijk vinden komen voorhanden: gezond, duurzaam, leefbaar en deelbaar. We brengen bewoners, buren en bezoekers samen door samen te wonen, te werken en te bewegen.

  • Internationale allure
  • Wonen voor de nieuwe generatie
  • Duurzaam en sociale woonomgeving
Info
Type
Programma
Ontwerp

MVRDV, NL Architects, Neutelings Riedijk Architects, Gensler en Delva Landscape Architecture Urbanism

Partners

gemeente Amsterdam, Ballast Nedam

Status

in voorbereiding

Type

Appartementen, Kantoren, Leisure

Programma

Woningen en commercieel

Living with a view

Eleven Square, gelegen tussen het Johan Cruijff ArenA en Bijlmer ArenA station, zal bestaan uit vier gebouwen ontworpen door de internationaal gerenommeerde architecten van MVRDV. Eén daarvan wordt de hoogste woontoren van Amsterdam: een nieuw herkenningspunt in de skyline van de stad.

De skyline van Amsterdam word er alleen maar mooier op

Een centraal plein zal dienen als het kloppende hart van Eleven Square, met een verbazingwekkende combinatie van A-merken, lokale smaakmakers, gezondheid en sport, nieuwe food en community concepten, kantoren en koop- en huur woningen.

Club Echo is nieuwe hot spot voor de komende jaren

De al ontwikkelde tunnel in het gebied is de ingang van een nieuwe parkeergarage. Het heeft een tijdelijke bestemming als culturele hot spot, Club Echo. Hiermee wordt een impuls aan het gebied gegeven; een tijdelijke nieuwe plek voor nachtcultuur in Amsterdam Zuidoost. Voor de duur van 2 tot 3 jaar wordt ingezet op een nieuw, tijdelijk en kleinschalig podium voor muziek, dans, beeldende kunst en debat in Zuidoost. Het krijgt een dag-, avond- en nachtprogrammering.

    • 11square project