Opening Woonwinkel en lunchcafé ‘De Keuken van Hoef en Haag’ op locatie

Op donderdag 23 mei opende wethouder Huib Zevenhuizen van de gemeente Vijfheerenlanden de vernieuwde Woonwinkel in Hoef en Haag samen met Chretien van Essen, projectdirecteur van Hoef en Haag CV. Gevestigd op de meest centrale plek in het nieuwe dorp aan de Lek bij Vianen, is deze winkel niet alleen bedoeld als informatiepunt voor geïnteresseerden en kopers, maar ook als ontmoetingsplaats voor de bewoners van Hoef en Haag en de omgeving. In hetzelfde pand is namelijk ook de eerste horecagelegenheid van Hoef en Haag te vinden: restaurant/lunchcafé ‘De Keuken van Hoef en Haag’.

De Woonwinkel is verhuisd van de Voorstraat in Vianen naar de Lekstraat 38 in Hoef en Haag. In dit fonkelnieuwe pand gaat Hoef en Haag CV, – een samenwerking tussen gebieds- en vastgoedontwikkelaars AM en BPD Ontwikkeling –  een unieke samenwerking aan met restaurant/lunchcafé ‘De Keuken van Hoef en Haag’.

“Het was altijd al de bedoeling om Hoef en Haag, midden in het dorp, een gezicht te geven, aldus Stef van Berkel, verantwoordelijk voor de gebiedsmarketing van Hoef en Haag CV. Dat kan nu omdat het dorp na circa 600 verkochte woningen echt goede vormen begint aan te nemen. “We wilden een ontmoetingsplek voor bewoners en informatieplek voor belangstellenden combineren. Met dit idee wilden we functies samenbrengen en elkaar versterken, dat is met dit unieke concept gelukt.”

De veelzijdige Karin Kramer, die kan steunen op een ruime ervaring in de horeca/catering en kunst gaat het restaurant/lunchcafé runnen. Haar stijl omschrijft ze als ‘lokale wereldkeuken’. Ze kookt zo veel mogelijk biologisch met streekproducten die rechtstreeks afkomstig zijn van boeren en leveranciers uit de directe omgeving. Zo betrekt en versterkt ze ook lokale ondernemers bij haar concept.

In het gezellige hoekpand aan de Lekstraat kun je terecht voor lunch en koffie met iets lekkers of een glas wijn op het terras, maar Karin verzorgt er ook catering en diners op afspraak. Op termijn volgen er ook workshops en aanschuifmaaltijden voor bewoners. “Met het lunchcafé hoop ik voor wat levendigheid in de buurt te zorgen. De Keuken van Hoef en Haag moet voor de dorpsbewoners een gezellige, warme ontmoetingsplek worden. Met als extraatje een culinair tintje”, aldus Karin.

Inmiddels vestigen zich de eerste winkeltjes aan de Brink in Hoef en Haag zoals een kapper “De Haarboutique” en een bloemenwinkel. Het Dorpshart krijgt in een periode van circa 2 jaar verder vorm door de vestiging van o.a. een supermarkt , huisartsenpraktijk en een basisschool.

Openingstijden De Keuken van Hoef en Haag (vanaf 12 juni):

Woensdag en donderdag 10.00 – 17.00 uur
Vrijdag 10.00 – 19.00 uur
Zaterdag 10.00 – 14.00 uur
Overige tijden op afspraak.

Hoef en Haag wordt gerealiseerd door Hoef en Haag CV, een samenwerking tussen gebieds- en vastgoedontwikkelaars AM en BPD Ontwikkeling. Hoef en Haag is een nieuw dorp aan de Lek met circa 1800 woningen. De eerste fasen van Hoef en Haag bestaan uit zo’n 600 woningen, verdeeld over deelplan Het Lint en deelplan Het Dorpshart, die zo goed als uitverkocht zijn en inmiddels grotendeels gerealiseerd zijn. Het dorp Hoef en Haag groeit in de loop van komende jaren verder.

De woonsfeer in Het Dorpshart lijkt op het dorpse karakter van de vestingstadjes in het rivierengebied. Rondom de centraal gelegen Brink is ruimte voor voorzieningen zoals winkels, zorg en onderwijs. Het Lint is geïnspireerd op de lintbebouwing van oude dorpen in de omgeving. Op 27 mei as. start de verkoop van de eerste fase van het deelplan De Erven, (51 woningen) dat zich vooral kenmerkt door een landelijke woonsfeer met ruime kavels, autoluwe straten en gezellige woonerven waar twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande villa’s, hoek- en tussenwoningen zich op aangename wijze afwisselen. Kijk voor actuele verkoopinformatie of informatie over het nieuwe dorp op www.hoefenhaag.nl.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Als betrokken gebiedsontwikkelaar plaatsen wij maatschappelijke uitdagingen in het hart van ons ontwikkelingsproces. Wij richten ons daarbij op de thema’s ‘Gedurfde duurzaamheid’, ‘Inclusieve stad’, ‘Healthy urban living & working’, ‘Stad- en gebiedmaker’ en ‘Gelukkig leven’. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Zie ook www.am.nl.

Over BPD

BPD, Bouwfonds Property Development, is een van de grootste gebiedsontwikkelaars in Europa. Het bedrijf is werkzaam vanuit ruim 20 kantoren in Nederland en Duitsland. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 350.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. BPD is marktleider in Nederland en Duitsland en onderdeel van Rabobank. Ga voor meer informatie over BPD naar www.bpd.nl of www.bpd-de.de.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media