Met ‘Younity’ krijgt Eventspace in plan DeBuurt een sociaal maatschappelijke invulling voor jongeren

Met het tekenen van een huurovereenkomst met On the Move NL, krijgt de Eventspace van het plan DeBuurt in de Utrechtse wijk Overvecht een prachtige sociaal maatschappelijke invulling. Onder de naam ‘Younity’ gaat On the Move NL voor jongeren uit Utrecht een uitdagende, multifunctionele sport- en cultuur space realiseren.

Foto van de sleuteloverdracht aan On the Move NL, van  links naar rechts: Geert-Jan van Dijken, Marco Lackner, Inge Voorhout (allen van On the Move NL), Heleen Voskuyl (Syntrus Achmea), Tijmen Hamerslag (namens AM), Jeroen Rutsen (Syntrus Achmea).

Gebiedsontwikkelaar AM, die DeBuurt ontwikkelde en realiseerde, zocht samen met Syntrus Achmea Real Estate & Finance naar een passende invulling van deze multifunctionele ruimte binnen de zogenaamde Superplint in DeBuurt. Namens het Achmea Dutch Health Care Property Fund tekende Syntrus Achmea op 31 oktober een huurovereenkomst met On the Move NL, die jongeren ondernemerschap gaat leren en activiteiten, trainingen en events gaat organiseren voor bewoners, bedrijven, studenten en buurtgenoten.

DeBuurt en Younity

Met DeBuurt leverde AM een inclusief woonconcept op met een mix aan functies en bewoners in een combinatie van middenhuur, vrije sectorhuurwoningen en diverse zorgwoningen. De sociale cohesie binnen de wijk en gezondheid van bewoners van Overvecht wordt versterkt met de bijdrage van DeBuurt. Veel verschillende bewoners vinden hier een fijne plek om te wonen, te werken, te ontmoeten en zich te ontwikkelen. De Superplint, een grote centrale hal in het middelste gebouw van DeBuurt is bestemd voor een mix aan functies. De Eventspace is hiervan een belangrijk onderdeel. Met de komst van Younity zal deze ruimte gaan bruisen en vele jongeren inspireren en stimuleren tot meer beweging en ontwikkeling. De ruimte van bijna 1.500m² wordt ingericht als een urban sport en culture ruimte. Hierin worden wisselende urban sports, urban dance en muziek activiteiten gegeven.

Bijzonder is dat de programmering in handen is van een deel van de jongeren zelf. Uiteraard worden zij hierin professioneel begeleid door On the Move NL. De jongeren worden opgeleid om zelf activiteiten op te zetten en ook worden ze betrokken bij de verhuur van het pand om zo eigen werkgelegenheid te creëren en het pand rendabel te maken. Er zal een nauwe samenwerking zijn met het bedrijfsleven om samen met hen kansen te creëren voor leer-en werkplekken. De verwachting is dat Younity na de zomer van 2023 haar deuren opent.

Gehele Superplint nu verhuurd

De overige ruimten in de Superplint zijn inmiddels ook verhuurd. Hier vestigen zich de komende periode onder andere een fysiotherapiepraktijk en een praktijk voor huidverzorging. Deze functies sluiten uitstekend aan bij de doelstellingen van het Achmea Dutch Health Care Property Fund. Brecheisen bedrijfsmakelaars heeft namens AM bemiddeld bij de verhuur.

Hugo Nijhoff, projectontwikkelaar bij AM: “Ik ben trots dat we erin zijn geslaagd om de Eventspace in te vullen met een prachtige functie waar jongeren letterlijk in beweging komen. Met On the Move NL hebben we een partner gevonden die ons gedachtegoed gaat realiseren.”

Daan Tettero, fondsmanager van het Achmea Dutch Health Care Property Fund: “Met het concept van Younity kunnen wij verdere invulling geven aan het maatschappelijke karakter van het Fonds. Een veilige thuishaven voor jongeren zorgt voor een nieuwe ondernemende generatie bewoners van Overvecht.”

Inge Voorhout, bestuurder van On the Move NL: “Om door en met jongeren deze ruimte te realiseren, is een grote wens van ons. Dit is een geweldige nieuwe aanpak met geloof in de kracht van jongeren.”

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media