Persbericht

Gerhard Bolk maakt overstap van AM naar BAM UK & Ireland

28 May 2024

Na een indrukwekkende carrière van 32 jaar maakt directielid Gerhard Bolk van gebiedsontwikkelaar AM de overstap naar BAM UK & Ireland als Director of Property Development.

Gerhard is één van de grondleggers van het huidige AM dat in 2002 ontstond door een fusie tussen Amstelland Ontwikkeling en Multi Development. Zijn lange carrière bij AM en haar rechtsvoorgangers begon in 1992 als marktonderzoeker bij Amstelland Vastgoed. In de jaren daarna heeft Gerhard, opgeleid als sociaal geograaf, verschillende functies vervuld. Zo was hij tussen 1995 en 2002 ontwikkelingsmanager in Rotterdam, van 2002 tot 2012 regiodirecteur in Zuid-Holland en tussen 2012 en 2016 commercieel directeur. Sinds 2016 is Gerhard lid van de centrale directie van AM.

In zijn rol als commercieel directeur heeft Gerhard zich onder meer ingezet voor de samenwerking op landelijk niveau met institutionele vastgoedbeleggers, (des)investeringen en concepten voor de tijdelijke benutting van grondposities. Als regiodirecteur stond hij aan de basis van toonaangevende projecten zoals Newport Nesselande, 100hoog in Rotterdam, De Reder op Scheveningen in Den Haag, De Hoven in Dordrecht, Sveaparken in Schiedam, Het Zandrak in Capelle aan den IJssel en het nieuwe icoon aan de Rotterdamse skyline De Zalmhaven.

Ronald Huikeshoven, managing director AM: “Gerhard heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op AM en het vak van gebieds- en projectontwikkeling. Gepassioneerd en met toewijding heeft hij  bijgedragen aan talloze mijlpalen en successen van ons bedrijf. We wensen hem heel veel succes in zijn nieuwe rol.”