Gebiedsontwikkeling Müllerpier in Rotterdam bijna voltooid

2 september 2022

Met de start bouw van de 70 meter hoge woonicoon STACK is de gebiedsontwikkeling van de Müllerpier bijna voltooid. Een intensieve ontwikkeling waar gebiedsontwikkelaars AM en Blauwhoed samen met de gemeente Rotterdam in nauwe samenwerking een levendige en kwalitatieve woon- en werkomgeving hebben gecreëerd.

De afgelopen jaren heeft de Müllerpier een grote metamorfose ondergaan. Met ruim 550 woningen, een school en aanpalende bedrijvigheid is de pier van havengebied naar een nieuw aantrekkelijk woongebied getransformeerd. Met de toevoeging van het opvallende landmark STACK is na een periode van twintig jaar de gebiedsontwikkeling bijna voltooid. Daar zijn de gebiedsontwikkelaars AM en Blauwhoed trots op:

“STACK is wat ons betreft het sluitstuk en daarmee ook de kroon van de Müllerpier. Deze realisatie is geslaagd mede dankzij de goede samenwerking met gemeente Rotterdam, AM, VORM en alle betrokken adviseurs én kopers.” Aldus Annelot Daggelders, ontwikkelingsmanager bij Blauwhoed

Feestelijke start bouw

In augustus 2022 is de bouw van STACK feestelijk ingeluid, met de gemeente Rotterdam, de toekomstige bewoners, ontwikkelaars AM en Blauwhoed en aannemer VORM. VORM uit Rotterdam, is verantwoordelijk voor de realisatie van de woontoren.
“Het bouwen van een woontoren als STACK past naadloos bij VORM. We bouwen hier een exclusieve plek aan de Maas in Rotterdam, een nieuwe landmark aan de horizon van onze stad. Daar kunnen we alleen maar enorm trots op zijn”, aldus Edwin van den Berg, Hoofd productie bij VORM. De oplevering van de eerste woningen staat gepland voor het laatste kwartaal van 2024.

Laatste twee woonblokken

Met realisatie van de laatste twee woonblokken, STACK en Dok & Kaai, is de Müllerpier straks voltooid. De Müllerpier is één van de pieren in het Lloydkwartier. Een gebied dat de laatste decennia een creatief dynamisch woon- en werkgebied is geworden. Met stoere pakhuizen die nog refereren aan het verleden, eigentijdse woongebouwen, horeca hotspots en creatieve bedrijvigheid. “Wij zijn trots op de onderscheidende levendige gebiedskwaliteit van de Müllerpier en mooie woonblokken die dat voor de huidige en toekomstige bewoners heeft opgeleverd”, aldus Gilbert Kokenberg, directeur projecten bij AM.

Architectuur

De woontoren STACK is ontworpen door CONIX RBDM Architects. De toren met 85 woningen biedt ruimte aan ruime eengezinswoningen met tuin, overhoekse appartementen met grote balkons of terrassen en luxe penthouses. De grote ramen bieden een fraai uitzicht op de Maas, de haven, het park en de stad. Door de compositie van de blokken ontstaat er een mix van klein- en grootschaligheid met afwisselende hoogteniveaus. Het gevelmateriaal sluit aan bij de kleuren en nuances van de pier, waardoor het rust en harmonie met de omgeving creëert