Gebiedsontwikkelaar AM verwerft onderwijslocatie van Inholland in Holland Park Zuid Diemen

15 juni 2023 - Gebiedsontwikkelaar AM en Hogeschool Inholland hebben een koopovereenkomst ondertekend voor de onderwijslocatie van Inholland in Diemen. Met de aankoop zet AM zich in voor de ontwikkeling van het Steigerblok, onderdeel van het plangebied Holland Park Zuid, het laatste plangebied van de grootschalige gebiedsontwikkeling Holland Park. Steigerblok biedt ruimte voor 440 hoogwaardige, betaalbare, gevarieerde en duurzame koop- en huurwoningen. Ook zijn diverse commerciële voorzieningen en groene openbare ruimtes voorzien in het plan.

Foto: Peter Heuvelink (directeur AM Noordwest) en Mieke van den Berg (lid College van Bestuur van Hogeschool Inholland).

Focus op creëren aantrekkelijke en leefbare binnenstedelijke wijken

De ontwikkeling kenmerkt zich door verschillende gebouwen in een doorlopend parklandschap, wat een levendige omgeving creëert met veel ruimte voor recreatie en ontmoeting.

De aankoop van de Inholland locatie in Diemen past in de bredere visie van AM om aantrekkelijke en leefbare wijken te creëren, die aansluiten op de behoeften van de huidige en toekomstige generaties. Met aandacht voor duurzaamheid, kwaliteit en innovatie zet AM zich in voor de positieve ontwikkeling van het stedelijke landschap.

Hogeschool Inholland verkoopt haar gebouw in Diemen om volop te investeren in de toekomst. De hogeschool verhuist daarom naar de nieuwbouwlocatie Sluisbuurt op Zeeburgereiland om zich vanaf daar te richten op het leveren van vooraanstaand onderwijs en bij te dragen aan de groei en ontwikkeling van de metropoolregio Amsterdam.

Hogeschool Inholland en AM zijn blij met deze overeenkomst en zien uit naar een succesvolle ontwikkeling van het Steigerblok, dat tegelijkertijd ook de start van de ontwikkeling van Holland Park Zuid markeert.

Woningcorporatie Rochdale is beoogd afnemer van de sociale /  betaalbare woningen binnen het plan. De overdracht van de locatie zal in 2024 plaatsvinden om een soepele overgang te garanderen voor alle betrokken partijen, inclusief studenten. De verkoop namens Hogeschool Inholland werd door middel van een gestructureerde inschrijving uitgevoerd onder begeleiding van Redept.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media