Gebiedsontwikkelaar AM kiest voor toonaangevende projectontwikkelingssoftware van Reasult

13 juni 2023

Gebiedsontwikkelaar AM en Reasult, de ontwikkelaar van financiële analyse- en prognosesoftware, hebben tijdens Provada een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Daarmee kiest AM voor de Reasult softwareoplossing voor projectontwikkeling.

Foto: Vierde van links Raymon van Miltenburg, Directielid AM en rechts daarvan Klaas Bosma, General Manager Reasult

AM  kiest voor Reasult software ter vervanging van haar eigen in-house ontwikkelde rekenmodel. Toenemende complexiteit en veranderende marktomstandigheden stellen voortdurend nieuwe en hogere eisen aan de rekenkundige onderbouwing van vastgoedprojecten, integrale gebiedsontwikkeling etcetera.

De software-oplossing van Reasult voldoet aan belangrijke eisen die AM stelde, zoals uniformiteit in calculaties, betrouwbaarheid, aansluiting op wet- en regelgeving, standaard koppelingen met andere IT systemen en gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast moest de nieuwe oplossing als volledig managed service (Saas) beschikbaar zijn.

Raymon van Miltenburg, directielid AM: “Met de keuze voor Reasult zet AM de volgende stap in haar ambitie om dé toonaangevende en datagedreven gebiedsontwikkelaar van Nederland te worden. Reasult biedt ons een gedetailleerd inzicht in onze portefeuille op het gebied van planning, kosten, opbrengsten, resultaat, kasstormen en rendement. Dit stelt ons in staat om de integraliteit van de planvorming te vergroten, weloverwogen beslissingen te nemen en potentiële kansen en risico’s tijdig te identificeren. Hierdoor stappen wij in een keer over naar de beste software voor vastgoedrekenen die er in de markt te krijgen is.”

Klaas Bosma, General Manager Reasult voegt toe: “Wij zijn al langer in gesprek met AM en zijn zeer verheugd dat zij nu kiezen voor Reasult. Onze oplossing geeft AM inzicht en overzicht over het gehele ontwikkelproces zowel op project- als portfolioniveau. Ik kijk uit naar de samenwerking waarbij we samen onze module voor grondexploitatie en grondontwikkeling nog verder doorontwikkelen. Wij ondersteunen AM graag in hun verdere groei en ambitie om dé data gedreven ontwikkelaar van Nederland te worden.”