Gebiedsontwikkelaar AM en gemeente Diemen tekenen overeenkomst voor ontwikkeling Steigerblok in Holland Park Zuid Diemen

14 december 2023 – Gebiedsontwikkelaar AM en gemeente Diemen hebben een raamovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van het Steigerblok in Diemen. De overeenkomst volgt op de eerdere verwerving van de InHolland locatie door AM in juni van dit jaar. De voormalige onderwijslocatie is onderdeel van het plangebied Holland Park Zuid, het laatste plangebied van de grootschalige gebiedsontwikkeling Holland Park. Het plan biedt ruimte aan 442 hoogwaardige, betaalbare en duurzame koop- en huurwoningen, 2.000 m2 aan commerciële voorzieningen en groene openbare ruimtes.

Focus op creëren aantrekkelijke en leefbare binnenstedelijke wijken

De helft van het plan bestaat uit betaalbare huurwoningen, waarvan dertig procent sociale huurwoningen en twintig procent middeldure huur. Woningcorporatie Rochdale is naar verwachting afnemer van de sociale woningen binnen het plan. De overige woningen zijn bestemd voor huur- en/of koop in de vrije sector. Hiermee bieden we een gevarieerd woningaanbod voor een brede doelgroep.

Binnen het Steigerblok komen verschillende gebouwen met diverse commerciële en maatschappelijke voorzieningen op de begane grond aan een toekomstige stadsstraat. De 442 woningen worden gerealiseerd in een parkachtig landschap, wat tot een levendige omgeving leidt met veel ruimte voor recreatie en ontmoeting. Het ontwerp van de woningen komt van De Architekten CIE en het ontwerp van de openbare ruimte is van de hand van Felixx landschapsarchitecten.

De opzet van de herontwikkeling van de voormalige Inholland locatie in Diemen past in de bredere visie van AM om aantrekkelijke en leefbare wijken te creëren, die aansluiten op de behoeften van de huidige en toekomstige generaties. Met aandacht voor duurzaamheid, kwaliteit en innovatie zet AM zich in voor de positieve ontwikkeling van het stedelijke landschap.

Wethouder Hans Prins: “Met de ondertekening van deze overeenkomst is weer een belangrijke stap gezet voor het laatste stukje van de gebiedsontwikkeling in Holland Park. Met de selectie van AM als ontwikkelaar voor dit bouwplan, wordt een flinke bijdrage geleverd aan de bouw van betaalbare woningen in de gemeente Diemen.”

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media