Fors aantal nieuwe huurders voor energieneutraal winkelcentrum Hart van de Waalsprong

8 maart 2023

Nijmegen, 8 maart 2023 – Ontwikkelcombinatie Hart van de Waalsprong, een samenwerking van gebiedsontwikkelaars AM en VanWonen, heeft voor het gelijknamige nieuwe winkelcentrum Hart van de Waalsprong in Nijmegen een fors aantal nieuwe overeenkomsten gesloten met huurders. Het betreft Noah kappers, Domino’s, Kwalitaria, Alba, AMI Kappers, Eye Wish Opticiens, Bruna, Strijbosch Thunnissen Makelaars, Zuivelhoeve, Boerderijwinkel Appeltje Eitje en Pearle Opticiens. De recente contracteringen passen in de ambitie om een gebalanceerde mix te realiseren van lokale en landelijke formules en in het streven naar een volwaardig en aantrekkelijk winkelcentrum voor de consument.

Foto: 100% Zonnig B.V.

Foto: 100% Zonnig B.V.

Verhuur verloopt voorspoedig

Het nieuwe energieneutrale winkelcentrum wordt het bruisende en sociale hart van Nijmegen-Noord. Noah kappers vestigt zich in het markante hoekpand aan de Graaf Allardsingel en de Theo Dobbestraat. In de voetgangersstraat komen Pearl, Bruna, Zuivelhoeve en boerderijautomaat Appeltje-Eitje met dagverse producten rechtstreeks van de boerderij in het winkelcentrum.

Tegenover de ingang van het parkeerhuis aan de Truus Gelsingstraat komen Domino’s Pizza en Kwalitaria. Strijbosch Thunnissen Makelaars, Eye Wish Opticiens en AMI kappers zullen hun intrek nemen op de hoek van de Riet van Alebeekstraat doorlopend in de Moormannstraat. En het Oranje Marieplein is met Alba (van de ondernemers van restaurant Zijdewinde) een gezellige horecazaak rijker.

Deze huurders zijn een mooie aanvulling op de eerder gesloten overeenkomsten met AH XL,  Aldi, HEMA, koffiebar Bairro Alto, Etos, Gall & Gall en Sound & Soul foodbar. Het winkelcentrum opent naar verwachting vanaf eind 2023 haar deuren.

Nog op zoek naar

Hart van de Waalsprong ontwikkelt zich naar een aantrekkelijk en volwaardig winkelcentrum. Thijs Huis in het Veld, projectdirecteur AM namens Hart van de Waalsprong: ‘Met de nieuwe huurders hebben we al een mooi aanbod aan winkels, voorzieningen en horeca. We willen dit nog verder uitbreiden om een compleet winkel- en serviceaanbod te kunnen aanbieden. Hiervoor zijn we op zoek naar een kwalitatieve bloemist en viswinkel. Verder is er nog ruimte voor partijen in de zakelijke dienstverlening en persoonlijke verzorging (beauty).’ Voor meer informatie zie de verhuurbrochure. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Strijbosch Thunnissen Bedrijfsmakelaars of Pact Retail.

Hart van de Waalsprong

Hart van de Waalsprong ligt in de wijk Hof van Holland. De nieuwste wijk van Nijmegen-Noord is gunstig gelegen tussen Spiegelwaal, Graaf Alardsingel en spoorlijn. Hart van de Waalsprong vormt, zoals de naam al aangeeft, hét woon- en winkelhart van de Waalsprong. De bereikbaarheid is goed, zowel met de auto, fiets en het OV (station Lent ligt op loopafstand). Naast het winkelcentrum komen in Hart van de Waalsprong 504 koop- en huurwoningen (waarvan 101 sociale huurappartementen) en ruim 30 winkelunits met diverse gezellige horecagelegenheden. De nieuwe stadswijk heeft een uitgesproken karakter door zichtbare duurzaamheid, door water en groen en spannende stedelijke architectuur.

De eerste bewoners van Hart van de Waalsprong hebben vanaf eind oktober de sleutel van hun nieuwe huis ontvangen. Ook het architectonisch bijzonder vormgegeven parkeerhuis met zonnedak, wat een groot deel van de wijk van duurzaam opgewekte energie gaat voorzien, is inmiddels in gebruik genomen. Het eerste deel van het winkelcentrum wordt eind 2023 opgeleverd. De tweede fase is in 2024 gereed.

Meer informatie is te vinden op www.hartvandewaalsprong.nl