CROSSOVER tekent huurcontract met Pinsent Masons Netherlands LLP voor kantoorruimte in gebouw Crossover, Zuidas Amsterdam

28 september 2022

CROSSOVER (een joint venture tussen gebiedsontwikkelaar AM en Equity Estate) kondigt de ondertekening aan van een langjarig huurcontract in het gelijknamige gebouw Crossover. Dit hoogwaardige en multifunctionele gebouw is in aanbouw en gelegen aan de Zuidas in Amsterdam, het belangrijkste Central Business District van Nederland. Internationaal advocatenkantoor Pinsent Masons Netherlands LLP heeft een overeenkomst getekend voor 1.556 m² kantoorruimte en tien parkeerplaatsen. Onder meer de strategische ligging, hoogwaardige kantoorruimtes en het exclusieve dakterras trokken Pinsent Masons Netherlands LLP naar dit pand.

Crossover, gelegen op de hoek van afslag A10 Zuid en de Europaboulevard, nabij Hotel Nhow Amsterdam RAI en naast Terrace Tower, geeft een nieuwe impuls aan het oostelijk deel van de Zuidas. Dit deelgebied ‘Kop Zuidas’ zal zich de komende jaren verder ontwikkelen tot een levendige en duurzame wijk. De bouw startte in februari 2021 en de oplevering van Crossover wordt verwacht in het voorjaar van 2023.

Crossover heeft al een zogenaamd BREAAM-NL ontwerpcertificaat ‘uitstekend’ ontvangen, een gedurfde duurzame prestatie voor een gemengd gebouw en een WELL Core-certificering. Het gebouw is energieneutraal.

Pinsent Masons is een multinationaal advocatenkantoor gespecialiseerd in technologie, wetenschap en industrie, financiële dienstverlening, energie, infrastructuur en onroerend goed. Het is actief in 26 kantoren en is een van de toonaangevende wereldwijde advocatenkantoren.

CROSSOVER is een 50-50% joint venture tussen gebiedsontwikkelaar AM en Equity Estate, gelanceerd in maart 2021 voor de ontwikkeling van een gemengd gebouw met 130 appartementen en ca. 11.000 m² kantoren en een bar/restaurant.

DRS Makelaars trad op als adviseur namens de joint venture. JLL adviseerde Pinsent Masons bij deze transactie.