CROSSOVER verhuurt 5.000 m2 aan STX Commodities in Crossover op Zuidas

14 september 2022

STX Commodities heeft een langjarige huurovereenkomst getekend voor ca. 5.000 m² verhuurbare vloeroppervlakte kantoorruimte in het duurzame en hoog gekwalificeerde gebouw Crossover, een nieuw icoon aan de Zuidas in Amsterdam.

STX Commodities B.V.

Per juli 2023 huurt STX 5.000 m² kantoorruimte op de begane grond, 1e, 2e en 3e verdieping en 36 parkeerplaatsen in het Crossover gebouw voor een periode van 10,5 jaar.

STX is een toonaangevende wereldwijde Environmental Commodity Trader en een leverancier van klimaatoplossingen voor bedrijven. STX heeft kantoren in Göteborg (Zweden), Hamburg (Duitsland), Lyon (Frankrijk), New York City (VS) en Singapore en heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam (Nederland), waar het bedrijf is in 2005 werd opgericht.

Joint Venture
De totale huuroppervlakte van het gebouw is ca. 11.000 m². Er is nog maar 3.800 m² beschikbaar voor verhuur waarvan 650 m² zich op de bovenste verdieping bevindt met een geweldig uitzicht over Amsterdam. Nog eens 1.500 m² wordt verhuurd aan een internationaal advocatenkantoor.

Crossover is een 50-50% joint venture tussen gebiedsontwikkelaar AM en Equity Estate, gelanceerd in maart 2021 voor de ontwikkeling van een gemengd gebouw met 130 appartementen en ca. 11.000 m² kantoren en een restaurant.

Het gebouw is gelegen aan de Zuidas in Amsterdam. De bouw is gestart in februari 2021 en de oplevering staat gepland voor juni 2023. Het gebouw krijgt een BREEAM outstanding label en een WELL V2 Core Silver certificering. Deze certificeringsnorm richt zich specifiek op de gezondheid en het welzijn van de gebruikers van het gebouw. Crossover bewijst dat het mogelijk is om mooie architectuur te combineren met de hoogste ambitie op het gebied van duurzaamheid, welzijn, energie en efficiëntie.

JLL is de leasingagent namens Crossover in co-exclusieve samenwerking met DRS. NL Real Estate.  Knight Frank  vertegenwoordigde STX Commodities.