Bouw vierde fase in Het Lint officieel gestart

24 May 2022

Nieuwe wethouder Ton van Maanen verricht eerste officiële handeling in Hoef en Haag

Na een succesvolle verkoop, is de bouw van de vierde fase van het Lint, deelgebied van het nieuwe dorp Hoef en Haag, officieel gestart. Wethouder Van Maanen van de gemeente Vijfheerenlanden sloeg samen met de kopers én de directie van Hoef en Haag CV, symbolisch de eerste paal.

Wethouder Van Maanen: “Het dorp Hoef en Haag krijgt steeds meer vorm nu ook Het Lint steeds meer wordt uitgebreid. Dat vind ik geweldig om te zien. Nieuwe woningen zijn zoveel meer dan een woningbouwproject. Ze zijn een nieuw huis voor onze (nieuwe) inwoners. Zij gaan hier een nieuw leven opbouwen, met nieuwe buren, een nieuwe omgeving en in een heus nieuw dorp. Waar vind je dat nog?”

“Met de bouw van deze prachtige 40 koopwoningen in de nieuwe fase van het Lint verwelkomen we straks weer een grote groep nieuwe bewoners in het dorp.” zegt Jeroen Officier, projectdirecteur van Hoef en Haag CV.

Over het Lint

Het Lint fase vier wordt gebouwd in de verfijnde bouwstijl ‘fin de siècle’ stijl met rijk gedecoreerde gevels. De luxe en schoonheid van deze architectuurstijl zie je terug in de detaillering en ornamenten van het metsel- en houtwerk. Het ontwerp van de koopwoningen is van Zeinstra Veerbeek Architecten. Dit nieuwe deel van Het Lint bestaat uit 40 woningen onderverdeeld in villa’s, vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen, hoekwoningen en tussenwoningen. De bouw is in handen van Thuis in Bouwen.

Deze kleine wijk binnen Het Lint wordt ook wel ‘Het Buurtje’ genoemd; een buurt waar iedereen elkaar van gezicht kent, met alle ruimte voor bewoners om hun eigen leven te leiden. De woningen liggen tussen groene hoven met veel plekken voor de kinderen om te spelen en de waterrijke meander. Een heerlijke plek waar kopers kunnen wandelen met de hond en waar de kinderen in de zomer met hun bootje op avontuur kunnen gaan. Plas Everstein ligt op een paar minuten lopen van de voordeur en biedt sportievelingen de mogelijkheid  om het rondje ‘Everstein’ te doen.

Kopers ondersteund in keuzes met handige woningconfigurator

Met behulp van innovatieve technologie is het voor de kopers mogelijk gemaakt om met behulp van een 3D woningconfigurator de woningen van alle kanten goed te bekijken en beoordelen. Het aan en uitklikken van verschillende verdiepingen is uitgebreid met de verschillende ruwbouwopties. Ook het is het mogelijk om de bezonning van woning te simuleren door het instellen van een specifieke datum en tijd. Daarnaast is de woningconfigurator als één van de eerste projecten in Nederland ingezet om de inhoud van alle juridische documenten visueel inzichtelijk en begrijpelijk te maken: informatie over erfafscheidingen, parkeerplaatsen en natuurlijk de koopovereenkomst.

Over Hoef en Haag

Hoef en Haag CV (een samenwerking van AM en BPD) ontwikkelt het nieuwe dorp Hoef en Haag. In het dorp worden in de periode tot 2028 circa 1.800 woningen gebouwd.  Komend jaar bereiken we de mijlpaal van 1000 verkochte woningen. Hoef en Haag is een nieuw dorp aan de rivier de Lek, op loopafstand van het karakteristieke dorp Hagestein, op fietsafstand van Vianen met alle voorzieningen en dichtbij hartje Utrecht. Hier woon je echt dorps-landelijk en toch vlakbij de werkgelegenheid van de dynamische regio Utrecht. De stedenbouwkundige opzet van Hoef en Haag is geïnspireerd op de lintbebouwing en het dorpse karakter van vestingstadjes langs de Lek. Deze woonsferen zorgen gezamenlijk voor een aantrekkelijk woonklimaat voor een breed publiek in een nieuw, duurzaam dorp, waar gelukkig wonen en sociale cohesie worden gestimuleerd.”

Kijk voor meer informatie op www.hoefenhaag.nl.