Persbericht

Bestemmingsplan Eleven Square Amsterdam-Zuidoost onherroepelijk

11 juni 2024

Het plan Eleven Square in Amsterdam van gebiedsontwikkelaar AM en Ballast Nedam Development kan worden uitgevoerd. De Amsterdamse gemeenteraad heeft het bestemmingsplan vastgesteld en is daarmee onherroepelijk. Dit is een mooie stap voorwaarts in de transformatie van ArenAPoort West naar een nieuw mixed use gebied vol levendigheid in een stedelijke omgeving.  De realisatie van de eerste fase start in 2025.

Hoogste woontoren van Amsterdam

Eleven Square, gelegen tussen de Johan Cruijff ArenA en Bijlmer ArenA station, bestaat uit vier gebouwen. Eén daarvan wordt de hoogste woontoren van Amsterdam: een nieuw herkenningspunt aan de skyline van de stad.

Levendige en duurzame community

Binnen deze mixed use ontwikkeling wordt een dynamische en duurzame gemeenschap gecreëerd. Een centraal plein dient als het kloppende hart van Eleven Square, met een combinatie van A-merken, lokale smaakmakers, gezondheid en sport, nieuwe food en community concepten, kantoren en een mix aan koop- en huurwoningen.

Eleven Square is ontworpen voor een diverse doelgroep die op zoek is naar een unieke stedelijke leefomgeving in Amsterdam Zuidoost. De ontwikkeling richt zich op jonge professionals, gezinnen en studenten, maar ook ondernemers die waarde hechten aan een levendige en duurzame community.

Reinier van Dantzig, wethouder Woningbouw, Ruimtelijke Ontwikkeling gemeente Amsterdam: “Eleven Square is een prachtig voorbeeld van hoe wij als stad kunnen samenwerken om duurzame, inclusieve en toekomstgerichte stedelijke ontwikkelingen te realiseren. Dit project biedt niet alleen hoogwaardige woon- en werkruimtes, maar versterkt ook de sociale cohesie en economische vitaliteit van Amsterdam Zuidoost. Ik kijk er nu al naar uit om later langs deze ontwikkeling te fietsen als het een volwaardig nieuw stuk Amsterdam is geworden.”

Onno Dwars, CEO Ballast Nedam Development: "Het onherroepelijk worden van het bestemmingsplan is een belangrijke mijlpaal voor Eleven Square. Eleven Square, waar meer dan 1.100 woningen worden gerealiseerd, is een voorbeeld van hoe we toekomstbestendige steden kunnen vormgeven. Dit project combineert duurzaamheid en inclusiviteit op een manier die bijdraagt aan een gezonde en levendige stedelijke omgeving. Wij zijn trots om deel uit te maken van een ontwikkeling die niet alleen architectonisch vooruitstrevend is, maar ook een positieve sociale impact heeft.”

Ronald Huikeshoven, managing director AM: "Deze ambitieuze ontwikkeling weerspiegelt onze toewijding aan het creëren van duurzame en inclusieve leefomgevingen. Eleven Square biedt een unieke mix van wonen, werken en recreëren, wat perfect aansluit bij onze visie op vitale en toekomstbestendige stedelijke gebieden. We zijn trots op de samenwerking met onze partners en kijken ernaar uit om een nieuwe standaard voor stedelijke ontwikkeling in Amsterdam-Zuidoost neer te zetten."

Volgende stap

Met het onherroepelijk worden van het bestemmingsplan kan de volgende fase van de ontwikkeling beginnen. De bouw van het eerste cluster gaat in 2025 van start. Naar verwachting wordt het eerste gebouw in 2029 opgeleverd.

Kijk voor meer informatie op https://elevensquare.com.

Foto v.l.n.r.: Marc Weel (gemeente Amsterdam), Maurice Wieland (AM), Richard de Jong (Ballast Nedam Development), Ellen Nieuweboer (gemeente Amsterdam), Annique Guyaux (gemeente Amsterdam), Onno Dwars (Ballast Nedam Development), Martin van Nuland (AM).