ASR Dutch Core Residential Fund en gebiedsontwikkelaar AM tekenen overeenkomst voor 51 woningen in plan Ravelijn, Diemen

8 maart 2023

a.s.r. real estate heeft namens het ASR Dutch Core Residential Fund 51 woningen gekocht van gebiedsontwikkelaar AM in het project Ravelijn in Diemen aangekocht. Ruim de helft van de woningen wordt verhuurd in het middenhuursegment. De woningen voorzien daarmee aan in de grote woonbehoefte aan betaalbare huurwoningen in de regio Amsterdam. De door AM ontwikkelde woningen worden door Bot Bouw gerealiseerd en naar verwachting opgeleverd in het vierde kwartaal van 2024.

Ravelijn wordt gerealiseerd aan de Arent Krijtstraat in Diemen. Deze locatie is een verlengstuk van de populaire wijk Watergraafsmeer in Amsterdam en heeft een goede bereikbaarheid met zowel het openbaar vervoer, fiets als auto. Voor het gebouw bevindt zich een tramhalte met een directe verbinding naar het centrum van Amsterdam en de oprit naar de A10 ligt op nog geen minuut rijden van het project.

Ruime woningen en Friends appartementen

De woningen in het project bestaan uit twee- drie- en vierkamerappartementen, variërend van 50 m² tot 89 m². Onderdeel zijn 10 zogenaamde ‘Friends appartementen’ naar een woonconcept van AM. Dit zijn appartementen voor mensen die geen relatie hebben, maar samen en ook zelfstandig in de stad willen wonen. Deze woningen hebben twee ruime slaapkamers en aangrenzend een eigen badkamer. De woonkamer, keuken en het toilet worden in deze appartementen gedeeld. Alle woningen hebben een buitenruimte en in de omgeving zijn veel voorzieningen zoals winkels en horeca. Daarnaast bevinden zich op een paar minuten fietsen winkelcentrum Diemerplein en het grootste sportpark van Amsterdam, met o.a. een atletiekbaan, voetbal- en tennisvelden en een schaatsbaan.

Robbert van Dijk, fund director van het ASR Dutch Core Residential Fund: “Ravelijn is een mooie toevoeging aan onze woningportefeuille en de woningmarkt in de regio Amsterdam. Door een deel te verhuren in het middenhuursegment geven we invulling aan onze impactstrategie en voorzien we de regio opnieuw van betaalbare woningen.”

Ronald Huikeshoven, directievoorzitter gebiedsontwikkelaar AM: “Met Ravelijn leveren wij een bijdrage aan het toevoegen van woningen in het middeldure huursegment die tegemoetkomen aan de grote woonvraag en aan de wensen van toekomstige huurders”.