AM start gebiedsontwikkeling Hernesseroord in Middelharnis met realisatie eerste deelplan De Hoogheijd

25 oktober 2023

25 oktober 2023 – De bouw van De Hoogheijd in de gebiedsontwikkeling Hernesseroord in Middelharnis is officieel gestart. Gebiedsontwikkelaar AM realiseert in deze eerste fase 74 energiezuinige appartementen en penthouses, die worden gebouwd door Bouwgroep Peters. De Hoogheijd is de eerste fase binnen Heerlijk Hernesseroord. Wethouder Markwat van gemeente Goeree-Overflakkee verrichtte samen met Gino van Driessche (directeur AM Zeeland) en toekomstige bewoners de officiële handeling.

Foto v.l.n.r.:  Gastvrouw namens het eventbureau, de kopers, Gino van Driessche en wethouder Daan Markwat.

Wethouder Daan Markwat: “Als gemeente streven we ernaar om tot 2030 in totaal 2.500 nieuwe woningen te realiseren op Goeree-Overflakkee. We werken nauw samen met ontwikkelaars zoals AM om te voorzien in de behoefte aan specifieke woningtypes per kern. Het is bemoedigend om te zien dat we nu de eerste stap zetten in de ontwikkeling van de nieuwe wijk Hernesseroord in Middelharnis, waar De Hoogheijd een mooi voorbeeld van is. Vanaf het voorjaar van 2025 kunnen bewoners op deze prachtige groene locatie van hun nieuwe woning genieten.”

Gino van Driessche: “De realisatie van De Hoogheijd markeert gelijk ook de start van de nieuwe gebiedsontwikkeling in Hernesseroord. Hier creëren we de komende jaren 330 woonkansen in een aantrekkelijke woonomgeving voor diverse doelgroepen. Mooi is ook dat toekomstige bewoners gaan samenleven met de huidige bewoners van zorginstelling Zuidwester in het unieke Buitenplaats Hernesseroord.”

Duurzaam en groen wonen met aandacht voor zorg en ontmoeting

Gemeente Goeree-Overflakkee en gebiedsontwikkelaar AM realiseren in samenwerking met zorginstelling Zuidwester een nieuwe duurzame woonwijk met 330 woningen in Middelharnis. Deze komen naast de bestaande kantoren en woonvoorzieningen van cliënten van Zuidwester. De afgelopen jaren ontwikkelde AM een woonomgeving die past bij de schaalgrootte van Middelharnis en de zorgopgave van Zuidwester.

Heerlijk Hernesseoord ligt aan de rand van het dorpscentrum en aan het havenkanaal dat het centrum van Middelharnis met het Haringvliet verbindt. Deze locatiekwaliteiten worden benut om een optimale woonomgeving te creëren, waar ontspanning, ontmoeting en samen activiteiten ondernemen centraal staan. Aan het gebied wordt meer openheid gegeven met behoud van de bestaande groene kwaliteiten. Door de parkachtige structuren wordt het gebied verbonden met het omliggende polderlandschap.

De Hoogheijd, naar een ontwerp van MIX Architectuur, bestaat uit drie aparte gebouwen met in totaal 74 appartementen waarvan de bouw nu officieel van start gaat. In het ontwerp zijn verschillende hoogtes, diepe balkons en een veelvuldig gebruik van glas te zien. Dit zorgt voor een bijzonder kappenlandschap en ook voor een maximale lichtinval. De bewoners hebben een weids uitzicht over het kanaal of over de groene omgeving van Hernesseroord. De auto’s blijven grotendeels uit het zicht door de halfverdiepte stallingsgarage. Tussen de gebouwen bevindt zich een fraaie binnentuin die fungeert als een aangename verblijfsplek en een verbindende factor.

De woningen voldoen aan de eisen van ‘Bijna Energie Neutraal Gebouw'(BENG). Dit betekent dat er niet alleen rekening is gehouden met een goede isolatie van de woningschil en energiezuinige installaties, maar ook met de toepassing van duurzame energie. Naast de woningen is ook de inrichting van de directe omgeving duurzaam. Zo wordt in het openbaar gebied rekening gehouden met voldoende groen en ruimte voor waterberging voor periodes met hevige regenval.

Naar verwachting worden de 74 appartementen in De Hoogheijd vanaf het voorjaar van 2025 opgeleverd. Op dit moment is circa 60% van de appartementen verkocht.

Meer informatie is beschikbaar op www.heerlijkhernesseroord.nl.