AM ontwikkelt duurzaam houten woongebouw voor medewerkers van SEIN op Landgoed Wickevoort in Cruquius

26 juli 2023

Gebiedsontwikkelaar AM en SEIN (Stichting Epileptische Instelling Nederland) hebben een turnkey overeenkomst getekend voor woongebouw ‘Special’ op Landgoed Wickevoort in Cruquius. Dit betreft de ontwikkeling en realisatie van een kleinschalig en volledig houten woongebouw met acht appartementen voor een- tot tweepersoonshuishoudens en een aparte bergingsgroep. SEIN gaat dit gebouw inzetten voor de verhuur aan nieuw te werven zorgmedewerkers, die in de regio geen geschikte woonruimte kunnen vinden.

Foto v.l.n.r.: Martin Slaager (Facility & Real Estate Manager bij SEIN) en Peter Heuvelink (Directeur AM Noordwest).

Van het houten woongebouw wordt zowel de constructie als de buitengevel geheel in hout gerealiseerd. De acht appartementen hebben een oppervlakte van circa 40 m2 en worden compleet (voorzien van keuken en badkamer) opgeleverd. De ontwikkeling hiervan is in samenwerking met architectenbureau FINCH Buildings.

De bouw, die inmiddels is gestart, is in handen van De Groot Vroomshoop Bouwsystemen. De units worden vanaf oktober op een centrale locatie op het landgoed gemonteerd. Naar verwachting kunnen de bewoners eind 2023 hun nieuwe huurwoning betrekken.

De huurders worden onderdeel van de beheervereniging Wickevoort met circa 800 huishoudens en kunnen gebruikmaken van de voorzieningen die in deze beheervereniging zijn voorzien.

De werknemers van SEIN worden hiermee integraal onderdeel van Landgoed Wickevoort, een gebiedsontwikkeling waarmee het voormalige terrein van SEIN transformeert naar een groene woonwijk waar bijzondere doelgroepen (cliënten met epilepsie) en reguliere huishoudens naast elkaar wonen.

Het gezamenlijk idee voor de invulling van het woongebouw is ontstaan nadat SEIN aangaf kansen te zien bij het verwerven van nieuw zorgpersoneel door het ontbreken van geschikte woonruimte in de regio. Dit bracht AM op idee om deze appartementen, die oorspronkelijk bestemd waren voor de particuliere verkoop, te verkopen aan SEIN.