AM geeft startsein voor realisatie bijzonder duurzame woningen in Quatrebras Park, Badhoevedorp

6 december 2022

Gebiedsontwikkelaar AM geeft woensdag 7 december het officiële startsein voor de realisatie van het deelplan Quartier III (fase 1) binnen de gebiedsontwikkeling Quatrebras in Badhoevedorp. Het aanbod in deze eerste fase bestaat uit 65 energiezuinige en toekomstbestendige woningen, waarvan 64 inmiddels zijn verkocht.

“Dit is goed nieuws voor Badhoevedorp. Hier staat de komende jaren veel te gebeuren. Quatrebras wordt een hele mooie wijk en dit is weer een stap in de goede richting. In heel Haarlemmermeer zijn we volop aan het bouwen”, zegt wethouder woningbouw Jurgen Nobel.

Gebiedsontwikkeling Quatrebras Badhoevedorp

De gebiedsontwikkeling Quatrebras Badhoevedorp bestaat uit verschillende deelgebieden, waaronder Quatrebras Park met de deelplannen Quartier I, II en III. Quatrebras Park bestaat uit circa 550 woningen, waarvan een groot deel is gerealiseerd. De gehele gebiedsontwikkeling Quatrebras bestaat uit circa 1200 woningen. Het actuele en toekomstige woningaanbod binnen Quatrebras is inzichtelijk op www.quatrebrasbadhoevedorp.nl. Deze gebiedsontwikkeling draagt bij aan de doorstroming op de woningmarkt binnen Badhoevedorp en de metropoolregio Amsterdam.

Quatrebras Park Quartier III

In het deelgebied Quatrebras Park wordt nu gewerkt aan de ontwikkeling van Quartier III, dat bestaat uit 163 woningen verdeeld over twee fases. Beide fases bestaan uit rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. Fase 1 (De Brink), die nu in aanbouw is, bestaat uit 65 woningen en de tweede fase (De Laan) bestaat uit 98 woningen. De prijzen van de woningen uit fase 1 variëren van € 650.000 tot en met € 1.375.000 v.o.n. Fase 2 is recent in verkoop gegaan. De prijzen van deze in verkoop zijnde woningen variëren van €660.000 tot en met € 1.250.000 v.o.n.

De woningen zijn ontworpen door Zeinstra Veerbeek Architecten en krijgen een rijke architectuur met onder andere steile kappen met overstekken, wit keimwerk (in fase 1), diverse metselwerk verbanden en ramen met roedes. De bouw van de woningen is in handen van BAM Wonen.

Duurzaamheid

De woningen worden uitgevoerd met een individuele aardwarmtepomp. Dit zorgt in combinatie met een goede isolatie en zonnepanelen voor een zeer energiezuinige woning, die duurzaam (BENG2=0, dat komt overeen met een A++++ label) en toekomstbestendig is.

Officiële handeling

Met een bijeenkomst op woensdagmiddag 7 december vanaf 15.00 uur wordt met  toekomstige bewoners en andere betrokkenen het startsein voor de bouw gegeven. Wethouder Jurgen Nobel van de gemeente Haarlemmermeer, Peter Heuvelink (directeur AM Noordwest) en Maarten Strijdonk (directeur BAM Wonen) verrichten hierbij de officiële handeling.

Stad- en gebiedmaker

Het plan omarmt de visie van AM die zij uitdraagt als koploper op het gebied van stad- en gebiedmaker. De totale gebiedsontwikkeling bestaat uit een tachtig hectare tellend multifunctioneel gebied met een nieuw centrum, 1.200 woningen, een bedrijventerrein van 120.000 m2, maatschappelijke voorzieningen, nieuwe openbare ruimten met een park en een sport- en recreatiegebied. De gebiedsontwikkeling geeft een sterke kwaliteitsimpuls aan Badhoevedorp en biedt straks een fijne nieuwe woon-, werk- en verblijfsbestemming voor verschillende groepen bewoners.

Meer informatie over Quatrebras Badhoevedorp is te vinden op www.quatrebrasbadhoevedorp.nl.