AM geeft met feestelijke opening speeltuin aan Hefkwartier

VOF Entrepothaven (een ontwikkelcombinatie van gebiedsontwikkelaar AM en Dura Vermeer) heeft op de Nationale Buitenspeeldag de speeltuin in het Rotterdamse Hefkwartier geopend. De speeltuin werd overgedragen aan de buurtvereniging Hefkwartier en de bewoners en kinderen in de buurt.

Het Hefkwartier is een stoere stadswijk in Rotterdam. Op dit historische stukje grond op de Kop van Feijenoord en gelegen aan de Maas, realiseren gebiedsontwikkelaar AM en Dura Vermeer een woningbouwplan met ruim driehonderd woningen. Bewoners genieten van uitzicht op de Willemsbrug en de monumentale Hefbrug. Veel Rotterdamser kun je niet wonen.

Deze woonontwikkeling aan de Nassaukade past in de trend dat haven- en fabriekslocaties, zogenaamde ‘bruine’ gebieden transformeren in aantrekkelijke woongebieden. Hier op de kop van stadsdeel Feijenoord bevond zich de gerenommeerde Oranjeboombrouwerij, die met tweehonderd brouwers de grootste was van het land. Gelegen in een wijk voor arbeiders die meestal nauw betrokken waren bij de bierbrouwerij of de haven. Een stukje Rotterdam met historie en charme.

Uiteindelijk telt Hefkwartier ruim 300 koopwoningen verdeeld over eengezinswoningen, herenhuizen, stadswoningen en appartementen. Het Hefkwartier krijgt als carré aan vier zijden bebouwing die zich naar binnen uitbreidt in een combinatie van autovrije straatjes, plantsoenen en een pleintje met de speeltuin.

Gelukkig leven

De ontwikkeling van woongebied Hefkwartier past naadloos in het streven van AM om gebieden te creëren waar mensen gelukkig kunnen leven.  Het Hefkwartier staat voor comfortabel, toekomstbestendig wonen in een aantrekkelijke woonomgeving. Er is veel aandacht besteed aan de architectuur. De ligging vlakbij het centrum van Rotterdam, de nabijheid van het water en het fraaie uitzicht op de Maas en de Hefbrug zorgt voor een unieke woonplek.

 

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media